Wat doet een projectmanager?

Bij ieder project zijn er drie basiselementen die het succes bepalen. Tijd, geld en kwaliteit. De projectmanager zorg jij ervoor dat projecten binnen budget, binnen planning en conform de afgesproken kwaliteitseisen verlopen en opgeleverd worden. Projectmanagers hebben hier verschillende projectmanagement methodieken voor zoals IPMA, Prince2 en Agile. Een projectmanager stuurt de processen aan, waar een projectleider de mensen aanstuurt.

meer informatie vacatures projectmanager

Wat doet een projectleider?

Als projectleider zorg jij ervoor dat projecten in de bouw, techniek, industrie, IT of ander vakgebied tot een succesvol einde gebracht worden. Meestal geef je leiding aan een projectteam dat uit verschillende rollen bestaat. In de bouw en techniek zie je vaak assistent projectleiders, werkvoorbereiders, calculators en projectmedewerkers in de projectteams van de projectleider. Jij stuur aan, houdt iedereen op de hoogte en rapporteert.

Continu Professionals heeft een zeer groot netwerk van bedrijven bij jou in de buurt waar jij als projectleider aan de slag kan gaan. Ben je toe aan de volgende stap als projectleider? Wij kennen de markt en de kansen voor jou.

meer informatie

Projectmanager salaris

Wat een projectmanager verdient is enorm afhankelijk van werkervaring die je hebt opgedaan. Gemiddeld genomen verdien je als projectmanager € 56.500 per jaar.

Een junior projectmanager jaarsalaris zit gemiddeld op €50.000. Medior projectmanager jaarsalaris zit gemiddeld op €59.000. Senior projectmanager jaarsalaris zit gemiddeld op €60.500.

Benieuwd wat jij kan verdienen? Neem contact op met een adviseur bij jou in de buurt en vind de juiste vacature met goed salaris.

Naar jouw nieuwe uitdaging

Projectleider salaris

Wat een projectleider verdient is enorm afhankelijk van werkervaring die je hebt opgedaan. Gemiddeld genomen verdien je als projectleider € 55.000 per jaar.

Een junior projectleider jaarsalaris zit gemiddeld op €50.500. Medior projectleider jaarsalaris zit gemiddeld op €56.500. Senior projectleider jaarsalaris zit daar gemiddeld nog boven.

Benieuwd wat jij kan verdienen? Neem contact op met een adviseur bij jou in de buurt en vind de juiste vacature met goed salaris.

vacatures projectleider bouw

Verschil projectleider en projectmanager

Het belangrijkste verschil tussen de projectleider en projectmanager is de aansturing. Waar jij als projectleider de projectleden aanstuurt, ben je als projectmanager juist verantwoordelijk voor de processen. Budget, planning en kwaliteit, daar ligt jouw verantwoordelijkheid. Vaak zie je dat een projectmanager meerdere projectleiders aanstuurt.

Meer informatie

Vacatures Projectmanager

Bij ons vind je verschillende vacatures projectmanagervacatures projectleiding en vacatures projectleider bouw. Vind hier je nieuwe uitdaging.

Werkvoorbereider
  • Geleen
  • MBO
Projectbegeleider
  • Sittard
  • HBO