Wat doet een procesoperator?

De belangrijkste taken van operators zijn (op grote of kleine schaal) het controleren van de kwaliteit van de producten en de stoffen die gebruikt worden in de machine(s), het in- en afstellen van deze machine(s) en het onderhouden en eventueel het ombouwen van de machine(s).

Meer informatie Vacatures operator

Wat is een proces operator?

Operator is op zich geen beroep, er is altijd sprake van een machine-operator, een procesoperator of een (vul maar in) operator voor een specifieke taak bijvoorbeeld technisch operator. 
Een procesoperator is verantwoordelijk voor een productieproces dat meerdere machines beslaat. Een machine-operator is daarintegen verantwoordelijk voor een bepaalde machine.
Er zijn veel mooie bedrijven zoals Aviko, AB Inbev, Smurfit Kappa en meer waar jij als procesoperator aan de slag kan gaan.

Vacatures operator

Procesoperator wat is dat?

De procesoperator is de mens achter de machine. Operators controleren de stappen in het proces van de procestechniek en zorgen samen voor een goed eindproduct. Je hebt verschillende taken: je controleert de voortgang van het productieproces van de fabriek waar je werkt en je grijpt in als dat nodig is. Ook voer je controles uit op de installatie zelf. Klein onderhoud voer je zelf uit en groter werk wordt door de onderhoudsafdeling gedaan. Als de fabriek gestart of gestopt moet worden doe jij dat. Procesoperator is een baan waarin je inzicht moet hebben in techniek maar ook chemie en veiligheid, want een chemische fabriek besturen en bedrijven is een grote verantwoordelijkheid voor jouw, je collega's en iedereen die rond de fabriek woont en werkt. 

Vind jouw adviseur

Procesoperator salaris

Wat een procesoperator verdient is enorm afhankelijk van de opleiding die je hebt gevolgd en werkervaring die je het opgedaan.
Een junior jaarsalaris zit gemiddeld op €35.500. Medior jaarsalaris zit gemiddeld op €37.500. Senior jaarsalaris zit gemiddeld op €38.000.

Benieuwd wat jij kan verdienen? Neem contact op met een adviseur bij jou in de buurt en vind de juiste vacature met goed salaris. 

meer informatie

Vacatures operator

Bij ons vind je verschillende vacatures operator. Van vacatures procesoperator, vacatures machine operator, vacatures mechanisch operator tot allround operator. Vind hier je nieuwe uitdaging.

Allround operator
  • Eindhoven
  • MBO
Procesoperator Eyrise
  • Veldhoven
  • MBO
Operator (regio Oss)
  • Oss
  • Geen diploma vereist