Wat doet een engineer?

Een engineer is iemand die verantwoordelijk is voor het onderzoeken, plannen en berekenen van projecten waar in veel gevallen techniek een rol speelt. Vaak is dit ter ontwikkeling, verbetering of vernieuwing van een project of proces. Werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden waar een engineer vaak mee bezig is, zijn:
Gebruikersanalyses, ontwerpvoorstellen, haalbaarheidsanalyses, berekeningen, budgetteringen en technische adviezen.

meer informatie  vacatures engineering 

Wat is een engineer?

Engineer is een creatief beroep. Jij bedenkt oplossingen voor problemen, zorgt voor optimalisaties of zorgt ervoor dat geheel nieuwe technieken tot leven komen. Er zijn verschillende rollen als engineer, bijvoorbeeld hardware engineer, software engineer, PLC engineer, programmeur en project engineer. Allemaal hebben ze een andere rol in de totstandkoming van nieuwe machines, productielijnen, industrie, hightech technieken of iets anders. Jij maakt de wereld om je heen efficiënter, comfortabeler of veiliger.

Continu Professionals heeft een zeer groot netwerk van bedrijven bij jou in de buurt waar jij als engineer aan de slag kan gaan. Ben je toe aan de volgende stap als engineer? Wij kennen de markt en de kansen voor jou.

Meer informatie

Wat doet een software engineer?

Als software engineer zorg je ervoor dat machines, robots en installaties werken zoals het moet. Jij zorgt ervoor dat de functionaiteit die men bedacht heeft voor robots, machines of installaties eruit komt, door de codes te schrijven en ze te programmeren. Je bedenkt, test en levert op. Software engineer kun je in verschillende vakgebieden worden, zoals software engineer industriële automatisering, software engineer hightech, software engineer civiele techniek, software engineer in de IT of software engineer in de industrie.

Meer informatie

Salaris software engineer

Wat een (software) engineer verdient is enorm afhankelijk van de opleiding die je hebt gevolgd en werkervaring die je het opgedaan. Gemiddeld genomen verdien je als engineer € 48.000 per jaar.
Een junior engineer jaarsalaris zit gemiddeld op €43.500. Medior engineer jaarsalaris zit gemiddeld op €54.500. Senior engineer jaarsalaris zit daar gemiddeld nog boven. Benieuwd wat jij kan verdienen? Neem contact op met een adviseur bij jou in de buurt en vind de juiste vacature met goed salaris.

Naar jouw nieuwe uitdaging

Vacatures Engineering

Bij ons vind je verschillende vacatures engineering. Van vacatures software engineer, vacatures field service engineer, vacatures mechanical engineer, vacatures project engineer tot vacatures sales engineer. Vind hier je nieuwe uitdaging.

Automation Engineer
  • Oosterhout
  • HBO
Constructeur
  • Waalwijk
  • HBO