Hello Work
podcast luisteren

Dé podcastserie voor professionals & werkgever
Continu Professionals presenteert Hello Work! De podcast serie waarin collega's Tim en Maarten je meenemen in de arbeidswereld van onze professionals. Met in iedere aflevering boeiende onderwerpen en bijzondere verhalen rondom werk, ambitie, carrière en solliciteren. Luister je mee?

Luisteren op Spotify

#17 Conflicten op de werkvloer

Conflict op werk

Conflict op werk of conflict met de baas? Maarten & Tim vertellen vanuit hun oogpunt wat zij onder conflicten verstaan en hoe je hier als professional én werkgever mee omgaat. Wat moet je los je conflicten op en hoe voorkom je ze?

#16 Het sollicitatiegesprek voorbereiden: zo haal je álles uit je gesprek

Solliciteren 

Tijdens het sollicitatiegesprek krijg je de kans om jezelf te presenteren en kennis te maken met de werkgever. Tijd dus om te laten zien dat jij de geschikte kandidaat bent. En daar helpt een goede voorbereiding enorm bij. Maarten & Tim helpen je om alles uit je sollicitatiegesprek te halen.

#15 Tips voor werkende ouders

Effectief werken 

Naast de nodige aandacht voor de kinderen, moet je ook rennen en vliegen om je werkschema bij te benen. Hoe zorg je ervoor dat alles op rolletjes loopt? Dat je privé- en werkleven naadloos op elkaar aansluiten? Maarten & Tim geven je tips hoe je effectief kan werken als ouder.

#14 De vooroordelen van werken via een detacheringsbureau

Wat is detachering?

"Je bent maar een nummer", "je levert salaris in" en "je krijgt geen vast contract". Een paar vooroordelen die worden benoemd als het gaat om werken via een detacheringsbureau. Wat betekent detachering? En wat zijn de voordelen van detachering voor een werknemer? Maarten & Tim vertellen. 

#13 War on talent

Hoe val je als bedrijf op binnen de krappe arbeidsmarkt?

Krapte op de arbeidsmarkt is groot. Sollicitanten hebben het daarom vaak voor het zeggen bij welk bedrijf zij het liefst willen werken. Maar hoe val je met je bedrijf het meeste op en zorg je dat je het juiste talent aantrekt? 

#12 Carrièreswitch maken: volg het stappenplan

Wisselen van baan, zo pak je dat aan!

Je hebt nagedacht en de knoop doorgehakt: dit jaar ga jij nog voor die carrière switch. Maar hoe pak je dat aan? Tim en Maarten doorlopen alle 7 stappen tot maken van je carrièreswitch.

#11 LinkedIn profiel verbeteren: zo val je op!

Tips LinkedIn profiel 

LinkedIn is tegenwoordig het digitale visitekaartje voor bedrijven, maar ook voor jou als professional. Reden genoeg om te zorgen dat je profiel er echt top bij staat. Maarten & Tim geven je tips om je LinkedIn profiel te verbeteren.

#10 Vier generaties op de werkvloer

Zo ga je om met de verschillende type collega's

Op de werkvloer heb je vaak te maken met vier generaties; Maarten en Tim leggen je uit welke vier verschillende generaties er zijn en hoe daar als collega en werkgever mee om gaat.

#9 Een nieuwe baan vinden

Van het zoeken naar een nieuwe baan, naar het ondertekenen van je arbeidscontract 

Het is goed om zo nu en dan een frisse wind door je carrière te laten blazen. Even iets anders, een nieuwe energie, andere collega’s om je heen en een nieuwe omgeving. Ben je daaraan toe, dan kun je de zoektocht starten. Maar waar begin je eigenlijk? Maarten & Tim nemen je mee in de zoektocht naar een nieuwe baan.


#8 Podcast zelfontwikkeling - Groeien in je carrière en daarbuiten

Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen in je carrière maar ook op persoonlijk vlak? 

Maarten en Tim gaan met elkaar in gesprek over wat groei volgens hen betekent, waarom het zo belangrijk is maar ook wat jij kunt doen om de volgende stap te zetten.


#7 Kritisch blijven in een krappe arbeidsmarkt

Hoe blijf je als werkgever kritisch in een krappe arbeidsmarkt?

Het is verleidelijk om in een krappe arbeidsmarkt sneller personeel aan te nemen dan je normaal zou doen. Wij adviseren ook in deze markt kritisch te blijven. Hoe je dit doet vertellen Tim & Maarten in deze aflevering. 


#6 De 4 verschillende type collega's

Wat zijn de verschillende types en hoe ga je ermee om?

Personen op de werkvloer zijn in 4 groven categorieen te typeren. Welke zijn er en hoe ga je hiermee om? Dat vertellen tim & Maarten in deze aflevering.


#5 Podcast werkgeluk - Werk en privé in balans

Hoe behoud je werk en privé in balans?

Maarten en Tim gaan het in de volgende aflevering hebben over hoe je de balans houdt tussen werk en privé : wat is een goede werk-privé balans? Hoe zorgen zij zelf voor die balans en welke tips geven ze jou mee?


#4 Podcast solliciteren - Hello Motivatiebrief

Is een motivatiebrief nog wel van deze tijd?

De eerste, vernieuwde Hello Work Podcast staat online! Deze week bespreken Maarten & Tim alle ins- en outs over het maken van een motivatiebrief. Wat moet je doen of wat moet je juist niet doen? Is een motivatiebrief nog wel van deze tijd? 

Vrije bedrijfsvoering, vakbekwaamheid vergroten en succes binnen civiele techniek

#3 Hello MH Poly

Bard Louis (MH Poly), Elmar Gabrielse (Continu Professionals) gaan in gesprek met podcasthost Dominique Schreinemachers over de veelzijdigheid van MH Poly, out-of-the-box-denken in de Civiele techniek, de samenwerking met Continu Professionals en het vinden van de juiste kandidaat voor een functie.

 

 

Direct luisteren

Ongestoord podcast luisteren tijdens je pauze, lunchwandeling of in de luie stoel.

Duurzaam ondernemen en professionele ontwikkeling binnen familiebedrijf

#2 Hello Van Dorp

Host Dominique Schreinemachers stapt samen met Bas de Bruin (Van Dorp), Tristan van Putten (Van Dorp) en Wesley Hildebrand (Continu Professionals) in de wereld van de installatietechniek, bijzondere uitdagingen en het werken binnen een familiebedrijf.

 

Direct luisteren

Ongestoord podcast luisteren tijdens je pauze, lunchwandeling of in de luie stoel

Procestechniek, bierbrouwen en de juiste professional

#1 Hello Hertog Jan

In deze eerste aflevering van Hello Work schuiven Erik van Gaal van Hertog Jan en Robin Blans van Continu Professionals aan om te praten over: de zoektocht naar een nieuwe bierbrouwer, procestechniek en werken in een authentieke brouwerij.

 

Direct luisteren

Ongestoord podcast luisteren tijdens je pauze, lunchwandeling of in de luie stoel

Persoonlijk advies

Onze deur staat altijd open

Zeg hello tegen je ambities binnen de procestechniek. Kom er eens over praten. Onze deur staat altijd (en overal) open, wij staan je met alle plezier te woord.

Neem contact met ons op Vind jouw adviseur