Referentie Joop Riezenbos

 

Joop Riezenbos is Interim Professional bij Continu Professionals geweest. Hij heeft een bedrijfskundige en civieltechnische achtergrond, projectmatig werken past het beste bij hem. Hij is van werkvoorbereider naar planner naar projectleider/projectmanager doorgegroeid. Het leuke is dat zijn projecten in de loop van de tijd steeds iets te maken hadden met het raakvlak tussen water en land en met duurzaamheid en toekomstbestendigheid: de ene keer "Kaderrichtlijn Water" met een ecologisch accent, de andere keer duurzame scheepvaartverlichting in onder andere vuurtorens en vaarwegbebakening, onderhoud aan waterkeringen, watergangen en natuurvriendelijke oevers, en in zijn voorlaatste project: brugbediening op afstand.

Je werkt op het moment bij de Gemeente Amsterdam. Waarom wilde je graag daar werken?

"Het project waarin ik werkte naderde de afrondingsfase. Toen heb ik op LinkedIn mijn beschikbaarheid gemeld en al heel snel werd ik uitgenodigd door de opdrachtgever om te solliciteren naar de functie van projectleider in Amsterdam. Het was van tevoren bekend dat dit op inhuurbasis zou zijn. Hier hoefde ik niet lang over na te denken: het was wéér een project in het overgangsgebied van land en water én bovendien in het centrum van de bruisende stad Amsterdam, waar geen dag hetzelfde is. En laten we wel wezen: als je bovendien wordt uitgenodigd om te solliciteren voor werk in de Gemeente Amsterdam, dan laat je zo'n kans toch niet lopen!".

Hoe ben je bij Continu terecht gekomen? En waarom via Continu?

“In diezelfde periode heb ik mijn netwerk wat uitgebreid en ik was zo ook in contact gekomen met een adviseur van jullie business unit Woningcorporaties. Prima kerel, fijne gozer en met Continu een stabiele, serieuze organisatie, die ook oog heeft voor de medewerkers. Op dat moment kon hij helaas niet direct iets voor mij betekenen, want de functie van projectleider zou via een preferente detacheerder van de opdrachtgever gaan. Totdat er opeens wat zaken veranderden en het werken via die detacheerder niet verder kon gaan. Het project was nog lang niet gereed en de opdrachtgever was tevreden over mijn inzet. Daarom heb ik direct contact opgenomen en mijn contactpersoon binnen Continu regelde dat ik mijn werkzaamheden kon voortzetten binnen dit project. Resultaat: continuïteit van het project, opdrachtgever tevreden, ik tevreden.”

Hoe is het contact met Continu?

“Gelukkig heb ik niet zoveel contact nodig met Continu of mijn accountmanager. Maar als ik iets moet afstemmen met de backoffice bijvoorbeeld, merk ik dat ik niet word beschouwd als personeelsnummer of productie-eenheid, maar als volwaardig collega, als mens met een naam. En met mijn adviseur heb ik een paar keer per jaar contact: even lunchen en bijpraten. En als het zo uitkomt, is er ook niks mis mee om buiten werktijd iets te doen. We hebben het soms over nieuwe projecten en ambities, maar ook over persoonlijke dingen, zoals zijn recente verhuizing.”

“Het fijne is dat er ook begrip is voor mijn persoonlijke zaken en dat dit wordt meegenomen in een match voor een volgend project. Het werken als ZZP-er past niet bij mij: ik ben er voor mijn werk en mijn gezin. Continu regelt voor mij de overige zaken; dat is immers hun specialisme en zou anders ten koste gaan van mijn inzet voor mijn werk of gezin. Er is geen sprake van 'plat uren verkopen' of 'dozen schuiven'. Het werken bij Continu biedt mij de gelegenheid tot steeds wisselende projecten en tegelijk een prettige werkgever: marktconform salaris, ontwikkelmogelijkheden.”

Heel erg bedankt voor je tijd en moeite Joop. Namens heel Continu wensen we je heel veel succes in je carrière!