Jean Kisters - Calculator Fire Safety & Security

Vier jaar geleden kwam Jean in contact met de Business Unit Manager Techniek bij Continu Maastricht. Een beetje noodgedwongen gooide Jean zijn profiel online, waar team Maastricht hem wist te vinden. Wij waren benieuwd naar Jean zijn ervaring met Continu en gingen bij hem langs.

Jean Kisters werkt sinds januari bij ENGIE als Calculator Fire Safety & Security. Wat hij zo interessant vindt aan zijn werk is het specialisme. Het is nooit hetzelfde, elke keer weer ander maatwerk. Laatst nog een project waarbij geen kabels gebruikt konden worden, omdat de röntgenstraling in een ruimte de aderisolatie zou aantasten. Dat vroeg weer om een creatieve oplossing. Zo wordt Jean elke keer weer opnieuw uitgedaagd in zijn werk.

Waarom besloot je om met Continu in zee te gaan?

“Continu was een van de weinige die ook daadwerkelijk het contact onderhield en samen met mij keek naar een geschikte werkplek. De adviseur wist daarnaast de connectie te leggen tussen mij en een oud collega. Deze collega was een eigen bedrijf gestart, waar ik zelf niet van op de hoogte was en hij zag dat we beide hij Imtech hadden gewerkt. En zo was de connectie gemaakt. Dat was het eerste bedrijf waar ik startte via Continu.”

Je bent gewisseld naar ENGIE, waarom besloot je weer contact op te nemen met Continu?

“Na mijn eerste detachering heeft Continu nog wel eens geïnformeerd of het mij nog beviel, maar ik had toen geen behoefte om verder te kijken of te switchen. Pas een paar jaar later bleek dat ik niet meer dat kon doen wat ik graag wilde doen. Ik kon zelf op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging maar ik besloot toch contact op te nemen met jullie met de vraag of jullie wellicht ergens mogelijkheden zagen. De adviseur van Continu komt bij die bedrijven over de vloer en weet dus eerder dan mij van vacatures af. Waar ik anders zelf mis zou grijpen, weten bedrijven als Continu deze vacatures wel te vinden. Jullie hebben toch dat netwerk waar ik dan gebruik van kan maken, zodoende kwam ik dus bij ENGIE terecht. Waar ik anders waarschijnlijk niet tussen was gekomen.”

Waarin zie jij terug dat Continu dat extra stapje zet voor jouw carrière?

“Nu heb ik natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal omdat ik elke keer via Continu heb gewerkt. Maar bij ENGIE vroegen ze bijvoorbeeld om een bepaald diploma die ik nog niet had. Toen hebben Continu en ENGIE het samen geregeld dat ik toch dat diploma kon halen. Zo kwam ik weer een stap verder in mijn carrière”.

En hoe is het contact nu met team Maastricht?

“Ik heb een goede band met ze, we hebben nu niet zoveel contact maar dat is juist een goed teken want dat betekent dat alles goed gaat en goed geregeld is!”

Bedankt Jean voor je tijd en je verhaal! Namens heel Continu wensen we je heel veel succes bij ENGIE en de rest van je carrière.