Veelgestelde vragen

Onderstaand vind je de antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Algemeen

1. Hoe helpt Continu Professionals mij in mijn carrière? 
Wij staan voor je klaar in iedere fase van je carrière. Ben je niet direct op zoek naar ander werk, maar wil je ook niet stilstaan als professional? Dat moedigen wij graag aan. Want alle groei is belangrijk, ook de 'kleine' stappen. Met onze carrièretips en podcast afleveringen. 

Ben je wel aan het oriënteren op een nieuwe baan binnen de bouw, infra, techniek, supply chain of publieke sector? Wij kennen jouw regionale markt en helpen je graag. Omdat wij de werkgevers, hun bedrijfscultuur en de aanwezige kansen al in kaart hebben gebracht, hoef jij dat niet meer te doen. We staan natuurlijk ook voor je klaar als je op zoek bent naar een nieuw interim project. 

Na ruim 25 jaar in de arbeidsbemiddeling weten wij alles over solliciteren, persoonlijke ontwikkeling en jouw kansen op de arbeidsmarkt. We staan dus ook voor je klaar met maatwerk advies over jouw carrièrekansen en een antwoord op al jouw vragen over het sollicitatieproces. Bekijk bijvoorbeeld: 


Solliciteren

1. Bieden jullie hulp bij solliciteren?
Jazeker! Wij hebben in de afgelopen 25+ jaar al duizenden sollicitatieprocedures mogen begeleiden. Vanaf de selectie van interessante werkgevers tot het opstellen van je CV en de voorbereiding van het sollicitatiegesprek, wij bieden je hulp met solliciteren en staan aan je zijde met raad en daad. Om dat zo goed mogelijk te doen gaan we eerst in op jouw wensen, ambities en voorwaarden. Onze adviseurs kennen de werkgevers in jouw vakgebied en weten welke wensen en vragen ze hebben. Zo ga jij optimaal voorbereid het sollicitatieproces in. 

2. Krijg ik altijd een reactie op een sollicitatie?
Ja. Je ontvangt binnen drie werkdagen een reactie op je sollicitatie.

3. Kan ik me altijd laten inschrijven?
Aan de hand van je CV en motivatie bepalen wij of het wenselijk is om je in te schrijven bij Continu Professionals. Wij schrijven je alleen in als je profiel past binnen de specialismen waar Continu Professionals zich op focust. Je kunt je CV en motivatiebrief via een vacature of open sollicitatie bij ons achterlaten. 

4. Waarom word ik uitgenodigd voor een intakegesprek?
Voordat we ons uitgebreide netwerk binnen de bouw, infra, techniek, supply chain en publieke sector voor je gaan inzetten gaat onze aandacht eerst naar jou toe. We starten met een prettige, informele kennismaking met één van onze adviseurs. Een prettig gesprek over jouw ambities, wensen en persoonlijke situatie, om je écht verder te kunnen helpen in je carrière. Jouw adviseur stelt daarna een persoonlijk profiel op. Met dat profiel selecteren we alle werkgevers waar jij iedere ochtend met een glimlach naartoe zou gaan. En zo maak jij zonder zorgen die volgende stap in je loopbaan! 

5. Krijg ik een vast contactpersoon? 
Onze adviseurs kennen jouw vakgebied en de markt in jouw regio. Daarom heb je het meeste contact met de specialist die jou het beste kan helpen. Jouw adviseur zal vervolgens met alle relevante collega’s samenwerken in het waarmaken van jouw ambities. 

6. Worden mijn gegevens doorgestuurd naar bedrijven zonder dat ik dit weet?
Op het moment dat je jezelf hebt ingeschreven bij een intermediair wil je uiteraard voorkomen dat je gegevens zomaar bij elk willekeurig bedrijf komen te liggen. Om die reden staan zorgvuldigheid en discretie bij Continu Professionals hoog in het vaandel. Wij zullen dan ook alle opties die we voor je in gedachten hebben één-op-één met je bespreken, voordat we je gegevens bij onze opdrachtgevers neerleggen. Voor meer informatie zie ons privacy statement. 


Dienstverlening en contractvormen

1. Betaal ik voor jullie dienstverlening als werkzoekende?
Nee. Ons bestaansrecht is grotendeels te danken aan het feit dat wij over een groot gespecialiseerd relatienetwerk van opdrachtgevers beschikken. Deze opdrachtgevers schakelen ons in en zijn bereid te betalen voor onze dienstverlening. Als professional betaal je dus nooit (in welke vorm dan ook) voor onze dienstverlening. Dit is zelfs volgens de Nederlandse wet verboden. 

2. Kan ik bij Continu Professionals alleen terecht voor een tijdelijke baan?
De doelstelling van Continu Professionals is om een brug te slaan tussen jou en je nieuwe werkgever. Onze dienstverlening is op maat, dus in feite bepaal jij zelf wat wij voor je betekenen. Het zoeken naar een tijdelijke baan behoort absoluut tot de mogelijkheden, maar de meeste bemiddelingen leiden tot een (uiteindelijk) vast dienstverband bij de betreffende opdrachtgever. Voor zowel een tijdelijk als vast dienstverband kun je dus bij ons terecht. 

3. Wat voor contractvormen hanteert Continu Professionals?

  • Bij detachering zijn wij je werkgever en ontvang je een detacheringsovereenkomst van bepaalde duur.
  • Bij interim zijn wij je werkgever en ontvang je een overeenkomst per opdracht.
  • Werk jij als zelfstandige? Dan sluit je een modelovereenkomst met ons en factureer je de gewerkte uren ook aan ons.

4. Wat is voor mij het verschil tussen detachering en interim?
Via detachering kun je eerst een bepaalde, vooraf vastgestelde periode wennen aan een bedrijf. En andersom natuurlijk. Gedurende deze tijd heb je een contract bij ons. Bij het naderen van het einde van dit contract is het mogelijk dat je in dienst treedt bij de opdrachtgever. Het is ook mogelijk dat je bij ons in dienst blijft na afloop van de opdracht en we een nieuwe opdracht voor je zoeken. Als je ervan houdt om opdrachten bij verschillende opdrachtgevers uit te voeren, dan kun je zelfs een vast dienstverband bij ons krijgen en één van onze interim professionals worden. 

5. Wat is de opzegtermijn bij een detacheringscontract?
De opzegtermijn van een detacheringscontract is één maand.

6. Kunnen jullie mij voorzien van een salarisadvies?
Wij kunnen je tijdens een intakegesprek met één van onze adviseurs voorzien van een salarisadvies. Aan de hand van jouw opleidingsniveau, werkervaring en onze kennis van de arbeidsmarkt adviseren wij je in de hoogte van je salaris.


Overig

1. Ik heb een klacht, waar kan ik deze melden?
Lees hiervoor ons klachtenreglement.

2. Ik heb een vraag over kwaliteit
Lees hiervoor ons KVGM-beleidKVGM staat voor Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.

Neem contact op