Project in beeld

Woningbouw Jozefpark fase 3

Heijmans bouwt in opdracht van TBV Wonen 82 Appartementen in Tilburg. Naar verwachting zal het project eind dit jaar of begin 2022 worden opgeleverd. De bouwtijd bedraagt circa 1,5 jaar. Wij spraken met projectleider Tom Verhoeven (33), over de uitdagingen en bijzonderheden van dit project. Scroll naar beneden voor het artikel.

Hoe gaat het nu?

Laatste beelden zijn van oktober 2020 toen onze fotograaf was langs geweest voor nieuwe foto's voor onze website. Inmiddels zijn we een paar maanden verder. We zijn erg benieuwd naar de voortgang van het project. Wat is er al verandert? Wij bellen met Tom Verhoeven, projectleider van dit woningbouw project bij Heijmans. 

 
Mooi op schema

"Momenteel liggen we mooi op schema, dit komt mede door de goede voorbereidingen en de inzet van het team. Of het nu regent, waait of dat de zon schijnt, buiten wordt er gewoon doorgewerkt".

 
"We zijn flink opgeschoten. Inmiddels zijn we hier al weer bezig met het realiseren van de vierde verdieping".

 

 "Ook hier hebben we niet stilgestaan De ruwbouw is voor 2 van de 3 gebouwdelen gereed, de gehele ruwbouw verwachten we rond week 16 af te ronden. Begin januari zijn we begonnen met de gevelsluiting en over een aantal weken starten we met de afbouw". 


Wat maakt dit project bijzonder?

"Het gebouw krijgt veel esthetische aspecten terug van het naast gelegen gebouwen wat wij eerder in 2012 gebouwd hebben. Inmiddels is de regelgeving op het gebied van duurzaamheid aangescherpt en staat verduurzamen ook bij Heijmans hoog op de agenda. Wij als techneuten gaan daarom op zoek naar duurzame alternatieven die hand in hand gaan met een mooie uitstraling. Daarnaast hebben we te maken met een kleine bouwplaats waardoor veel materiaal ‘just in time’ dient te komen, dit vraagt om een strakke planning en goede organisatie".


Wat zijn de grootste uitdagingen?

"Aan het begin van een project is het opstellen van het plan van aanpak altijd een leuke uitdaging, wat gaan we bouwen, hoe gaan we bouwen, welk bouwsysteem pas het beste bij dit project, wat wordt de routing... Tijdens de ontwikkeling en bouw van het project hebben we te maken gehad met aangescherpte eisen vanuit de overheid rondom stikstof en pfas. Dit vraagt om snelle acties en oplossingen.

Daarnaast is het project afronden binnen de gestelde kaders. Voor mij betekent dit onder andere  een tevreden opdrachtgever, trotse medewerkers, een technisch goed gebouw en natuurlijk een blije eindgebruiker, de bewoners van Jozefpark.

Bedrijf- of sector breed ben ik van mening dat personeel de grootste uitdaging is. Vooral medewerkers met passie en verantwoordelijkheidsgevoel voor het werk zijn steeds lastiger te vinden. Zowel timmerlieden die het ambacht beheersen als werkvoorbereiders met een pragmatische instelling". 


Werken bij Heijmans

Op dit project zijn 3 uitvoerders, 1 werkvoorbereider, 1 projectadministrateur, 1 stagiaire en 8 personen buiten aan het werk. 

Lijkt het jou ook interessant om in één van deze functies aan de slag te gaan bij Heijmans? Klik dan hier voor het actuele vacature overzicht.

Greetje Manders

Wil je graag meer informatie over een vacature of jouw mogelijkheden binnen Heijmans? Neem dan contact met mij op.

Neem contact op