Onze woningcorporatie collega's deden landelijk mee aan NLdoet!

Wij doen mee met NLdoet

Als woningcorporatie adviseur bij Continu Professionals mag je het hele jaar door een bijdrage leveren aan het woonplezier en de leefbaarheid in de wijk. Op 28 en 29 mei 2021 deden we dit echter niet zoals gewoonlijk, door woningcorporaties en professionals bij elkaar te brengen. Op die vrijdag en zaterdag deden we namelijk mee aan verschillende vrijwilligerswerk acties van NLdoet.

Begin mei verscheen er bij alle woningcorporatie (woco) collega's een e-mail in de inbox van Directeur Woningcorporaties Bart Kuilman. Hij schreef kort en bondig: “Vrijwilligersactie NLdoet komt eraan en wij gaan ook DOEN. We gaan de handen uit de mouwen steken. Zijn jullie voor? Ik ben erg enthousiast hierover! #WOCOdoet”. De aanmeldingen van enthousiaste collega's stroomden al gauw vanuit het hele land binnen. Vanuit de vestigingen Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Breda werden vier NLdoet acties geselecteerd om gezamenlijk aan mee te doen.

In Utrecht gingen 3 collega's aan de slag met het project Bezem door de Buitenzorg en in Amsterdam werden de Fruittuinen van de Willibrordusstichting door 5 collega's onder handen genomen. Het schoolplein van de Geert Grote School werd vergroend door 4 collega's uit Zwolle.

Maarten Philippa, één van de 4 woco adviseurs die vanuit de vestiging in Breda meewerkte aan de vrijwilligersacties, vertelt over hun avonturen met de bewoners van Verzorgingstehuis Hagedonk: "Een zonnetje, een muziekje en vooral een goede sfeer! Zo begon onze activiteit voor de NLdoet actie van dit jaar. Met team woningcorporaties Breda hebben we de handjes uit de mouw gestoken voor verzorgingstehuis Hagedonk in Breda. Beter gezegd, we hebben de benen onder onze korte broek uitgelopen! Samen met de bewoners van het verzorgingstehuis zijn we Prinsenbeek doorkruist om op zoek te gaan naar ‘vossen’. Zo kwamen onder andere een engel zonder vleugels, een pater en twee vissers tegen tijdens de ouderwetse vossenjacht. Nadat alle ‘vossen’ ontmaskerd waren, sloten we de middag af met live muziek, een hapje en een drankje. Het was heerlijk om de glimlach bij de bewoners te zien! Een super dag waarbij we graag onze bijdrage hebben geleverd!"