Eindhoven, 25 oktober 2022

Jan-Willem Dijkstra nieuwe CEO van Continu Professionals

Jan-Willem Dijkstra is benoemd tot nieuwe CEO van Continu Professionals. Dijkstra wordt end-to-end verantwoordelijk voor het resultaat van de intermediair en begint op 1 november officieel aan zijn nieuwe job. Hij volgt Jeroen de Bruijn op, die aan Continu verbonden blijft als adviseur.

Dijkstra werkt al zijn hele carrière in de arbeidsbemiddeling. De 46-jarige Fries komt over van Olympia, waar hij 30 maanden geleden instapte als Chief Operating Officer. Voor zijn overstap naar Olympia werkte hij 17 jaar voor Randstad Nederland in diverse rollen. Hier kwam hij na zijn universitaire studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen terecht. Uiteindelijk werkte hij zich bij Randstad Nederland op tot commercieel directeur, alvorens de overstap naar Olympia te maken.

“Bij Olympia was ik verantwoordelijk voor de totale operatie en commercie,” aldus Dijkstra. “De periode heeft mij ondernemerschap en doorzettingsvermogen geleerd. Dit komt bovenop mijn ervaring bij Randstad, waarbij nadruk wordt gelegd op persoonlijke groei, leiderschap en operational excellence. Bij Randstad waren veel doorgroeimogelijkheden voor medewerkers. Dit is een best practice die bij Continu Professionals uitstekend van pas komt. Onder de geweldige paraplu van House of HR is het bedrijf heel hard gegroeid de afgelopen jaren.”

Continu Professionals is ruim 25 jaar intermediair van professionals en werkgevers in de bouw, installatie-, elektro-, en procestechniek, civiele techniek, werktuigbouwkunde, overheid en woningcorporaties. Bij Continu Professionals werken circa 300 medewerkers en samen verzorgen zij het werk van circa 2000 mensen. Continu is onderdeel van House of HR, een groot en ambitieus powerhouse in Europa op het gebied van HR dienstverlening. House of HR is het moederbedrijf van Continu Professionals en de vierde grootste HR-speler van Nederland.

Naast autonome groei, wil Continu Professionals de komende jaren meerwaarde creëren door het uitrollen van een buy-and-build strategie en new business. “Wij herdefiniëren de wereld van human resources management op basis van de behoeften en kansen die zich voordoen,” aldus Dijkstra. “Wij hebben een hele sterke groep, met een goede setting en een goede naam bij onze trouwe klantrelaties. Daarnaast hebben wij een onbegrensde ambitie. Het is aan mij om er meer uit te halen, om de lijm tussen de afdelingen te zijn en de synergie binnen ‘het huis’ te managen. We moeten future proof zijn.”

“Daarnaast mogen wij best meer prikkelen. Continu staat voor ‘groei, lef en vertrouwen ’. Wij mogen af en toe best meer buiten de lijntjes kleuren en onze positie als top in de markt uitdragen. Continu past bij mij, de missie past mij uitstekend.”

Dijkstra woont samen met zijn vriendin Hanneke in Vught. Hij is vader van twee dochters (4 en 6).

 

EINDE BERICHT

Noot voor redactie

Voor meer informatie neemt u contact op met Paul Smeele van Pressrecord PR via paul@pressrecord.nl of 06-24875484. Voor rechtstreeks contact met Continu neemt u contact op met Ramses Peppinck via r.peppinck@continu.nl of 06-29075367.

Over House of HR

House of HR is een toonaangevende leverancier van HR-oplossingen in de belangrijkste Europese uitzendmarkten en biedt end-to-end uitzend- en outsourcingdiensten aan. De groep heeft haar hoofdkantoor in Roeselare (België) en levert gespecialiseerd en niche-personeel aan voornamelijk kleine en middelgrote ondernemingen via haar twee segmenten 'Engineering & Consulting' en 'Specialized Talent Solutions'. Beide bestaan uit meerdere PowerHouses, die verschillende merken vertegenwoordigen om hun gespecialiseerde aanbod van HR-oplossingen te promoten.

Het ‘Engineering & Consulting’ segment levert hoogopgeleide professionals, zoals ingenieursconsultants, en financiële- en verzekeringsdeskundigen voor gespecialiseerde functies in een verscheidenheid van eindmarkten. Het segment ‘Specialized Talent Solutions’ levert personeel voor administratieve functies, timmerlieden en machine-ingenieurs. Ook levert het arbeiders aan bedrijven in bepaalde sectoren, waaronder de bouwsector, detailhandel, financiële sector, de voedingsindustrie en gezondheidszorg. Ook biedt de groep digitale rekrutering aan via een aantal digitale oplossingen, zoals NOWJOBS, CONNECT, SWOP, Book'u en Gighouse.

In 2021 realiseerde House of HR een pro forma gecorrigeerde omzet van €2,2 mld en een pro forma gecorrigeerde EBITDA van €262,7 mld. De groep levert maandelijks werk aan tienduizenden mensen en telt ongeveer 5.100 werknemers, verspreid over meer dan 700 vestigingen in Europa. House of HR is een 'Talent PowerHouse' met een sterke nadruk op ondernemerschap, digitalisering en innovatie én met behoud van een opvallend menselijke aanpak.

In mei 2022 heeft Bain Capital Private Equity een aandelenkoopovereenkomst gesloten om een meerderheidsbelang in de groep te verwerven. Verwacht wordt dat de overname begin november 2022 wordt afgerond.

Meer informatie vindt u op www.houseofhr.com