Cv's schuiven en stoelen vullen

De aannames en gedachten


Iets langer dan drie jaar geleden zette ik mijn eerste stap binnen de arbeidsbemiddeling als sollicitant. Nog niet wetende wat mij vanaf die dag te wachten stond en met veel vooroordelen ging ik mijn sollicitatiegesprek in.

"Een recruiter baan bij een bureau, ging ik dat nou echt doen? CV’s schuiven? Stoeltjes vullen?"

In de verschillende sollicitatiegesprekken verdwenen de aannames en zag ik vooral de vele kansen. Mijn aanname van ‘CV schuiver’ maakte al gauw plaats voor het beeld van een persoon die daadwerkelijk van toegevoegde waarde kan zijn in de zoektocht van een opdrachtgever, maar ook in die van een werkzoekende. Want ja, in mijn functie als Adviseur draag ik twee verschillende petten en gaat het écht om een 360 graden functie.

 

 

Tijdens familiebijeenkomsten, verjaardagen of überhaupt in gesprekken met ondernemers en werkzoekenden merk ik dat ik niet de enige ben met die gedachten van een CV schuiver. Uit sommige gesprekken komt dan ook naar voren dat er veel onwetendheid is over het vak arbeidsbemiddeling. Aan de ene kant baal ik ervan dat dit slechte imago in de rondte gaat en aan de andere kant vind ik het juist fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen en het vertrouwen te winnen. Zonder vertrouwen immers geen relatie!

  

Groeien door lef te tonen

Het mooie aan dit vak vind ik toch wel dat zodra je weet wat de wensen en behoeften van een professional en een opdrachtgever zijn, je merkt dat je niet alleen duurzame matches maakt, maar ook mensen vaak hun droombaan bezorgt. Het gaat écht veel verder dan alleen maar ‘poppetjes plaatsen’. Het is geen vast gegeven dat de beste sollicitant ook daadwerkelijk de beste professional is voor de functie. Verder kijken dan mijn neus lang is, dus mensen niet alleen beoordelen op basis van hun CV is echt aan de orde in mijn baan als intermediair.

De corona pandemie heeft het er, net zoals in vele andere branches, niet makkelijker op gemaakt. Hierdoor is er vanuit mijn kant nog net iets meer lef nodig om te laten zien waar ik voor sta in dit vak. Lef tonen zorgt niet alleen voor persoonlijke groei, maar ook voor de groei in relatie met mijn opdrachtgevers en de technische professionals.

 

Waardevol netwerk

Deze groei heeft door de jaren heen geresulteerd in een groot en waardevol netwerk binnen mijn vakgebied Energie- en Elektrotechniek. Een netwerk dat ik koester en waar ik veel tijd in stop. Door de corona spelregels merk ik wel dat ik soms een creatieve invulling moet geven aan m’n zoektocht naar efficiency en ‘wat er wel kan’. Hierdoor is onder andere de Walk & Talk lunch geboren. Lunchen moeten we allemaal en beweging is goed voor een ieder. Het is hartstikke normaal geworden om wandelende vergaderingen te hebben of deals te sluiten tijdens een (telefonische) wandeling in het park.

 

Stel je vragen aan mij!

Door deze blog te lezen heb je alvast een stukje met me meegelopen door mijn wereld. Ik hoop dat ik met deze blog meer duidelijkheid heb weten te geven over het mooie vak arbeidsbemiddeling. Als je wilt sparren over de mogelijkheden in de functie of andere vragen, app me dan!

Continu Kennismakers

Volg mijn dag

Benieuwd hoe een dag van mij als adviseur er dan echt uitziet? Check dan deze aflevering van Continu Kennismakers waar huisvlogster Claudia een dag met me mee loopt.