Top 10 best gelezen carrièretips van 2017


We hebben de beste sollicitatie- en carrièretips voor je op een rijtje gezet

 Terug naar nieuwsoverzicht

Top 10 best gelezen carrièretips van 2017

12 december 2017 |

Het jaar 2017 zit er weer bijna op. Wat vonden de technische professionals in Nederland vooral interessant in 2017? 
Wij zetten de 10 best gelezen sollicitatie- & carrièretips voor je op een rijtje.

1. Hoe schrijf je een motivatiebrief? Lees hier een voorbeeldbrief

Een motivatiebrief geeft je de kans je CV te onderbouwen bij de werkgever. Erg belangrijk dus. Maar wat moet er tegenwoordig allemaal in een motivatiebrief? Wij helpen je met een voorbeeld.

<Lees artikel> 

2. Zo ga je om met dominante collega's 

In elke organisatie lopen ze rond. Dominante types. Collega’s die nogal aanwezig zijn. Verbaal sterke mensen, die graag hun mening met stelligheid ventileren. Ongeacht het onderwerp. Hoe ga je nu slim om met zulke types? Een praktische handleiding...

<Lees artikel>

3. Zo los je structureel overwerken op

“Wie vaak overwerkt hoeft niet trots te zijn op zijn prestaties maar moet zich schamen omdat hij niet kan plannen...” In deze filosofische woorden schuilt wel degelijk een wijze les. Want hoewel overwerken voor veel mensen ‘gewoon bij het werk hoort’, levert een gezonde balans tussen werk en privé jou én het bedrijf op de lange termijn vaak veel meer op.

<Lees artikel>

4. Ongemakkelijke stiltes voorkomen, 8 practische tips

Ken je dat? Je begint een gesprek met iemand, maar voordat je het weet zit je zonder gespreksstof. Wat volgt, is een stilte. Een laaaange stilte… Krijg jij daar een ongemakkelijk gevoel van? Dan hebben we 8 handige tips voor je om je voortaan uit een dergelijke situatie te redden. Durf jij de laatste tip in te zetten?

<Lees artikel>

5. Op tweede gesprek? Zo maak je (opnieuw) indruk

Goed nieuws. Je hebt een belangrijke stap gezet in het sollicitatieproces. Je mag langskomen voor een tweede gesprek. Nu komt het er echt op aan. Want dit is het gesprek van de waarheid. Wat mag je verwachten? Wat maakt dit tweede gesprek anders? Hoe bereid je je erop voor? Lees onze tips en maak (opnieuw) indruk.

<Lees artikel>

6. Hoe je een rotdag overleefd op je werk zonder te acteren

Met een knoop in je buik en een rood hoofd verlaat je de vergadering. Je hebt zojuist ongelofelijke kritiek gekregen op je project. En je werkdag begon al zo ‘lekker’ met 10 km file, je telefoon nog thuis en koffie over je toetsenbord. Hoe ga je de rest van de dag vrolijk doorkomen, zonder te hoeven acteren? Deze 4 tips gaan je helpen!

<Lees artikel>

7. 7 trucjes om slimmer te lijken op je werk

Beland je in een vergadering, maar heb je geen idee waar het over gaat? Heb je een bespreking, maar ben je vergeten je voor te bereiden? Geen paniek. Met deze 7 simpele trucjes val je niet door de mand en weet je toch een slimme indruk te maken.

<Lees artikel>

8. Hoe screen je een vacature?

Zoek jij een baan in de bouw of industrie? Dan vliegen de vacatures je momenteel om de oren. Op zich fijn dat je volop kunt kiezen maar het doorspitten van alle informatie kost ook veel tijd. Hoe kun jij nou snel bepalen welke vacatures wel en niet interessant voor jou zijn? Key Accountmanager Kim leert je als adviseur binnen een paar minuten hoe jij een vacature in no time screent!

<Lees artikel>

9. Zo weten recruiters je feilloos te vinden op LinkedIn

Met 4,3 miljoen Nederlandse gebruikers is LinkedIn bij uitstek het platform om je professioneel te profileren. Zonder LinkedIn-profiel mis je gewoonweg kansen op de arbeidsmarkt. Maar ook mét profiel lopen veel mensen kansen mis, volgens Manouk. Als recruiter bij Continu zoekt zij dagelijks op LinkedIn naar potentiële kandidaten voor interessante vacatures. Hoe zorg je dat je bij haar op de radar komt? En welke fouten moet je absoluut voorkomen? Manouk onthult je alle geheimen.

<Lees artikel>

10. Leer 'nee' zeggen met deze 10 handige tips

Bijna iedereen herkent het wel… Het is stiekem best lastig om op je werk ‘nee’ te zeggen en daarom zeg je vaker ‘ja’ dan je lief is. Tegen een project waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Tegen een avondje overwerken terwijl je zo uit keek naar een beetje quality time voor jezelf. Maar er is goed nieuws: je kunt leren om ‘nee’ te zeggen! En wij gaan je daarbij helpen.

<Lees artikel>

 

Nooit meer tips missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de beste tips in je mailbox. 

Ga naar www.continu.nl, scroll naar beneden en schrijf je in! 


Deel dit artikel: