Even bellen met Werkvoorbereider Carla


 Terug naar nieuwsoverzicht

Even bellen met Werkvoorbereider Carla

06 november 2017 |

De branche van de installatietechniek wordt door vaak getypeerd als hectisch, dynamisch en analytisch. Maar wat maakt deze branche dan zo leuk? Wij bellen met Carla Huijsen, werkvoorbereider bij Technisch Beheer Nederland.

Na een eerdere poging belt Carla ons terug. “Sorry er kwam een storing tussendoor net op het moment dat jullie belden, soms heb je dat... het is een hectische dag vandaag”. Mooie weerspiegeling hoe een dag uit het leven als Werkvoorbereider er uit kan zien concludeerden wij. Gelukkig kwam het nu wel uit om even te bellen.

Carla, je bent werkzaam als werkvoorbereider. Wat houdt dit precies in?

“Vergelijk het met het organiseren van een groot feest. Bij de voorbereiding komt er van alles bij kijken om het tot een goed eindresultaat te brengen. Ik zal een voorbeeld geven. Wanneer ik een onderhoudsproject draai ga ik na welke monteurs ik voor het project in moet zetten, welke materialen er nodig zijn, hoeveel tijd er nodig is om het eindresultaat te bereiken en welke rapportages er nodig zijn. Ik moet dus goed mijn tijd blokken anders wordt het al snel rommelig met alle e-mails, facturatieverzoeken en telefoontjes. Alles draait om organiseren en plannen. Wanneer je dit combineert met technische affiniteit en kennis kun je volledig je ei kwijt in deze functie.”

Is dit je eerste baan binnen de installatietechniek?

“Nee dat niet. Ik ben ooit begonnen als calculator en later bij een andere werkgever verantwoordelijk geweest voor het aansturen van de OSG (Operationele Support Groep) van meettechnici en tekenaars.”

Oké je wist dus al vrij snel dat je in deze branche aan de slag wilde?

“Nee, niet direct in de installatietechniek maar wel in de technische sector. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de techniek. De vakken wiskunde, scheikunde en natuurkunde waren dan ook mijn favoriet. Toen het moment daar was om een vervolg opleiding te kiezen was ik er snel uit. Ik ga Energietechniek volgen. Daarna ontdekte ik snel genoeg dat ik echt een ‘regel dame’ ben. De combinatie tussen organiseren/plannen en techniek wilde ik dan ook graag terug zien in mijn functie. Gelukkig vond ik deze combinatie!”

Hoe ben je uiteindelijk bij je huidige functie terecht gekomen?

“Ik ben er even tussenuit geweest vanwege mijn kinderen. Een periode die ik nooit had willen missen maar uiteindelijk wel miste op mijn cv. Ik wist wel zeker dat ik weer het vakgebied in wilde. Ik kwam de vacature van Service coördinator tegen op een vacaturesite en besloot een poging te wagen. Continu nam toen vrij snel contact met me op en voor ik het wist kon ik aan de slag. Adviseur Meike had mijn ervaring en persoonlijkheid goed vertaald naar Technisch Beheer Nederland (TBN). Bij het sollicitatiegesprek was er dan ook direct een klik. TBN wilde mij graag de kans geven weer het vakgebied in te treden via deze functie. Na drie tot vier weken mocht ik echter al doorstromen naar de functie van werkvoorbereider. Nu ben ik weer volop terug en mag ik zelfs een opleiding volgen om mijn technische vakkennis te verbreden.”

Heb je nog tips voor anderen?

“De techniek is echt leuker dan je soms denkt. Het is een dynamische branche. Denk aan een installatie in een gebouw. Er zit meer achter dan je denkt. Van grote projecten tot kleine orders en van bonnen tot storingen. Geen dag is hetzelfde. Met een goede dosis oplossend vermogen, organisatie talent en technische kennis kun je ver komen in de installatietechniek. Dus wees niet bang en oriënteer je in deze branche!“

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in de branche? Check hier de vacatures.


Deel dit artikel: