Continu trotse coach van drone


 Terug naar nieuwsoverzicht

Continu trotse coach van drone

30 augustus 2017 |

De afgelopen jaren hebben studenten van de TU Eindhoven gewerkt aan de BlueJay, een drone die autonoom binnens(zieken)huis kan vliegen.

Het idee achter de drone is dat het apparaat de komende jaren simpele taken uitvoert, zoals het brengen van medicijnen. Een medewerker geeft deze objecten aan, waarna de drone het naar de patiënt brengt.

 

Door deze hand-en-spandiensten moeten verplegers meer tijd krijgen om zich te richten op de verzorging van patiënten.

 

Uiteindelijk moet de drone ook patiënten kunnen helpen door bijvoorbeeld te reageren op commando's, zoals de verwarming hoger of lager zetten of de lichten aan- of uitdoen. Deze simpele, maar tijdrovende taken worden nu door verplegers uitgevoerd. 

De BlueJay is overigens niet alleen voor ziekenhuizen geschikt. Hij wordt ontwikkeld om allerlei taken binnenshuis uit te voeren. Zo opende BlueJay begin 2016 een zogeheten dronecafé, waar drones glazen bier bezorgden en lege glazen weer afhaalden.

 

Als ‘coach’ van team BlueJay zorgt Continu dat ze klaar staat voor alle leden binnen het team. Door onder andere het verzorgen van teambuilding trainingen en het bieden van persoonlijke ondersteuning aan de teammanager bij management vraagstukken.

Zodat dit team de toekomst met techniek een stukje mooier kunnen maken. 

 

Nieuwsgierig naar BlueJay? Check dan de ontwikkelingen via https://www.bluejayeindhoven.nl/.

 


Een deel van het studenteam BlueJay


Deel dit artikel: