Continu & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


Samenwerking met JINC

 Terug naar nieuwsoverzicht

Continu & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

16 januari 2019 |

Voor 2019 heeft Continu een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met JINC. Een organisatie die kinderen met een sociaaleconomische achterstand op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Het eerste evenement waar Continu aan mee werkt is: Baas van Morgen 2019. Op 24 januari nemen ruim 200 kinderen de stoel over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Onder meer ABN AMRO, TomTom, Philips, Transavia en het Van Gogh Museum doen mee, evenals minister Hugo de Jonge (VWS) en burgemeester Jos Wienen van Haarlem. Een groot project dus waar ook Continu graag een steentje aan bijdraagt, op 24 januari wordt de stoel van HR director Marlon Woudstra overgenomen.

Baas van Morgen

Met Baas van Morgen wil  JINC​,​ een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is.

Daarom organiseert JINC, naast haar ​reguliere​ projecten​, jaarlijks ​Baas​ van Morgen​. Kinderen kunnen dan ervaren hoe het is om aan de top te staan en leren van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente of culturele instelling in elkaar zit. De ‘grote’ bazen beloven hun jonge collega’s bovendien dat ze later nog eens een beroep op hen mogen doen.

Koning bij conferentie

Wat deze vijfde editie extra bijzonder maakt, is dat koning Willem-Alexander de conferentie op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam bijwoont. Hier verzamelen ‘jonge en oude bazen’ zich na een dag hard werken om ervaringen uit te wisselen. Voorafgaand aan de conferentie zelf neemt hij deel aan een rondetafelgesprek waarbij verschillende betrokkenen – medewerkers, vrijwilligers uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van scholen – hem informeren over het werk van JINC.

Daniel Roos, directeur van JINC, heeft er zin in. “Een kind een dag op de stoel van de baas levert meestal twee vliegen in één klap op: een onvergetelijke ervaring voor een kind én verfrissende ideeën voor een bedrijf. Dat koning Willem-Alexander naar de conferentie komt, voelt bovendien als steun voor onze strijd tegen kansenongelijkheid. Voor de jonge deelnemers is het erg waardevol om gezien en gehoord te worden door iemand als hij.”

Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool-en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring. Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.


Deel dit artikel: