COLUMN: Beroepsdeformatie aan de ontbijttafel


Wij Continu-ers zijn vakinhoudelijk dus in topconditie. Daar kan geen Fitlala tegenop!

 Terug naar nieuwsoverzicht

COLUMN: Beroepsdeformatie aan de ontbijttafel

16 september 2018 |

Het is zondagochtend en we luisteren aan de ontbijttafel naar een liedje van Kinderen voor Kinderen over lekker in conditie blijven met de Fitlala dans. Ik ben een boterham voor de kids aan het smeren en mijn oog valt op iets herkenbaars: tussen de gekleurde hagelslag ligt ineens ‘ons’ Continu molentje.

Je ziet ons ook overal! Ik vertel mijn ontdekking enthousiast aan zoon- en dochterlief, maar die zijn vooral blij dat er snoepjes in de hagelslag zitten. Schijnbaar zie alleen IK ons overal haha! Beroepsdeformatie zullen we maar zeggen.
 

Een bijzonder beroep

Mijn collega’s Tatjana en Laura hebben eerder al duidelijk gemaakt dat arbeidsbemiddeling een bijzonder beroep is.
Daar zijn we bij Continu de afgelopen weken weer eens stevig aan herinnerd, aangezien we allemaal de ARTRA opleiding ‘Detachering binnen de ABU-CAO’ hebben mogen volgen.
Er is een flinke hoeveelheid relevante wetgeving op het gebied van arbeidsovereenkomsten, privacy, verlof, discriminatie, arbeidsongeschiktheid, getuigschriften, re-integratie en nog heel veel andere belangrijke zaken!
 

Vakinhoudelijk in topconditie!

Gelukkig blijkt het allemaal gesneden koek voor de Continu adviseurs, de meeste collega’s zijn net als ik al geslaagd voor de opleiding. We krijgen er natuurlijk iedere dag mee te maken in ons werk als intermediair.
Voor de anderen die binnenkort nog op mogen voor hun examen: veel succes en vooral veel plezier gewenst!

Wij Continu-ers zijn vakinhoudelijk dus in topconditie. Daar kan geen Fitlala tegenop! Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de zoektocht naar nieuwe collega’s? Mensen die de juiste competenties meebrengen en zichzelf ook nog thuis zullen voelen binnen uw bedrijf?
En zoekt u hier een partner voor met verstand van zaken? Dan horen wij graag van u! Of ben je als professional op zoek naar die nieuwe stap maar twijfel je nog over de juiste richting? Ook dan staan we klaar!

Ondertussen komt aan de ontbijttafel het volgende kinderliedje voorbij. “Zo gaat de molen, de molen, de molen” ... en ik houd wijselijk mijn mond. 

 


 Renger van de Hoef

 Werkzaam als Adviseur Energie in Moerdijk voor de regio Noord-Brabant 


Deel dit artikel: