Alpe d'HuZes: het verhaal van collega Greetje Manders


1 team, 1 taak

 Terug naar nieuwsoverzicht

Alpe d'HuZes: het verhaal van collega Greetje Manders

18 april 2017 |

Op 1 juni 2017 zal collega Greetje Manders voor de eerste keer in haar leven de legendarische Alpe d’HuZes te voet trotseren. Samen met nog 7 andere teamgenoten zal zij haar steentje bijdragen aan de bestrijding van de verschrikkelijke ziekte kanker. Wij vroegen Greetje wat de reden is dat ze de Alpe d’HuZes gaat bedwingen, welke doelen ze wil behalen, hoe ze zich voorbereidt en wat ze doet om geld in te zamelen.

 

“Ik denk dat iedereen uit zijn of haar persoonlijke kring wel iemand verloren heeft aan kanker. Ook ik kan hier helaas over meepraten. Een opa, een oma en een tante die op veel te jonge leeftijd zijn overleden. Het gehele proces van mijn tante kan ik me als de dag van gisteren herinneren. Vanaf het moment dat we het nieuws hoorden, tot aan 3 maanden later toen ze overleed. Een proces van verdriet, ongeloof en boosheid binnen de gehele familie en vriendenkring. Maar ook met vragen: 'waarom..?' en 'wat als..?' Toen ik hoorde dat ome Antwan (de vriend van mijn tante) zich ging inzetten voor Alpe d'HuZes, dacht ik meteen: Ja, ik doe ook mee!.”

 

1 team, 1 taak

“Naast mijn oom Antwan is ook mijn neef Twan, de zoon van mijn tante, toegevoegd aan de club. Antwan, Twan en ik zijn dus voor dezelfde persoon het team ingestapt. De andere teamgenoten hebben er helaas ook in eigen kringen mee te maken gehad. De gezamenlijke drive komt dus vanuit persoonlijke ervaringen. Onder de naam 'Big Challenge' hebben we een super team bij elkaar waar iedereen er voor de volle 100% tegenaan wil gaan om zijn/haar doel te bereiken. Ondanks dat alle teamleden dit jaar voor het eerste mee doen bestaat team ‘Big Challenge’ al langer. Het is van oorsprong een team dat is opgericht vanuit diverse veehouders die samen strijden tegen kanker. Dat vind ik erg mooi. Daar wil je toch deel van uit maken?”

 

Mijn doel(en)

“Ik heb eigenlijk twee doelen; een sportief doel en een financieel doel. Ik ben als persoon heel sportief ingesteld, ik ga het liefst iedere sportieve uitdaging aan. Maar zou graag een goed doel erachter hebben, zodat je het echt ergens voor doet. Dat de uitdaging je nog meer wilskracht geeft. De Alpe d’HuZes is hier een goed platform voor. Mijn doel is dan ook om 2, hopelijk 3, keer de berg omhoog te wandelen. Het financiële doel is het verdubbelen van het basis deelname bedrag van Alpe d’HuZes. Dit komt neer op €5.000 per persoon. Als team zou dit dus €40.000 betekenen omdat we met achten zijn. Maar we zitten pas over de helft dus we moeten er nog even aan trekken.”

 

Heitje voor karweitje

“We komen steeds dichter bij 1 juni. Om het financiële doel voor die tijd te behalen organiseer ik samen met het team heel wat activiteiten. Zoals bijvoorbeeld een spinningtoernooi, tennistoernooi, een zeepkistenrace en een benefietavond met livemuziek. Ook zijn we aanwezig bij lokale evenementen met catering zoals de BMX EK in Erp of druk bezochte voetbalwedstrijden.”

 

Die kuiten zullen we voelen!

“Uiteraard ga ik niet ongetraind de uitdaging aan. Ik ben een fanatieke hardloper, dat houdt mijn conditie goed op peil. Daarnaast ga ik wekelijks wandelen en mountainbiken. Ook oefenen we zo nu en dan in Nijmegen of Valkenburg met wat heuvels. Maar die kuiten gaan we in ieder geval wel voelen!”

“Bij de trainingsmiddagen en avonden van de organisatie hoor je dat het echt een unieke ervaring is en er geen moment is tijdens de route dat je jezelf verveelt. Daarnaast zal de emotie een grote rol spelen. De drijfveer zal mensen op de been houden. Ik wandel dan ook zonder muzikale ondersteuning. Ik wil echt alles van begin tot eind in me kunnen opnemen. De emoties van de groep maar ook van de mensen langs de kant. Dus die kuiten zullen het laatste zijn waar ik dan aan denk.”

“Uiteindelijk hebben we maar één doel: niemand mag meer doodgaan aan kanker. Dat doel zal niet op korte termijn gerealiseerd worden, maar iedere stap telt. Mijn dierbaren krijg ik helaas niet meer terug. Dat verlies gun ik niemand. Want we willen allemaal zo lang mogelijk van het leven genieten, toch? Dus: let's do this together!”

 

Wil je Greetje en haar team volgen in de weg naar de Alpe d’HuZes of wil je een donatie maken?

Dat kan! Klik hier voor de persoonlijke pagina van Greetje en hier voor de pagina van het team.


Deel dit artikel: