Executive Search

Referentie Synergo

Sinds het ontstaan van onze nieuwe dienstverlening in 2020 heeft Executive Search meerdere successen geboekt. Alles heeft een begin en de eerste opdracht werd succesvol afgerond bij Synergo. Hier lees je meer over het succesverhaal van Synergo en Continu Executive.

Synergo

De uitdaging

Sinds 2008 is Synergo een bekende speler in Food processing. Hun doel? Ieder bedrijf in de foodindustrie vooruithelpen door de optimalisatie van hun voedselverwerkingsprocessen. Samen met hun klanten realiseren zij innovaties, reduceren ze kosten en verhogen flexibiliteit en rendement. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Synergo gaat voor langdurige synergie.

Rien Melis en Kees Vermaire zijn de oprichters van Synergo. De afgelopen jaren hebben zij hard gewerkt aan hun bedrijf en zijn dan ook hard gegroeid. De harde groei heeft er voor gezorgd dat Kees en Rien kritisch naar de organisatie hebben gekeken en waar zij de focus op willen leggen. De organisatie wil de komende jaren op autonome kracht (duurzaam) groeien vanuit een duidelijke positionering waarbij kwaliteit voorop staat. Het aandeel van advies- en projectmanagementwerkzaamheden moet groeien.

Om deze ambitie te realiseren was de behoefte ontstaan naar een nieuwe Business Development Manager. Iemand die past bij de cultuur van de organisatie en in staat is de dienstverlening van Synergo op een professionele wijze op de kaart weet te zetten.

Executive Search

De oplossing

Gert-Jan van Melis is sinds 2020 Managing Consultant Executive Search bij Continu Executive. Als Managing Consultant Executive Search helpt Gert-Jan organisaties met het waarmaken van hun ambities en groei. Dit doet hij door de invulling van cruciale posities zoals directie, management en de specialistische rollen op zich te nemen.

Kees, Rien en Gert-Jan kennen elkaar nog vanuit het verleden waarin ze collega’s waren. Als oude bekenden van elkaar begon het bij een kopje koffie, en van daaruit besloten Kees en Rien om de opdracht voor een nieuwe Business Development Manager bij Continu Executive uit te zetten.

Elk traject naar een nieuwe executive begint bij het doorgronden van de organisatie en waar precies de behoefte ligt. Dat begint met een uitgebreide analyse waarin alle aspecten van het bedrijf, de structuur en de mensen die er werken terug komen. Alles wat er uit deze analyse komt wordt vastgelegd in een recruitmentbrief en werd gedeeld met Kees en Rien. Vanuit deze analyse ging Gert-Jan verder met de zoektocht van de juiste professional.

 

 

 

Executive Search

De zoektocht

Gert-Jan en zijn team nemen uitgebreid de tijd om te zoeken naar het juiste profiel, dat bekent in een tijdsbestek van 4 weken tijd benaderen zij een flink aantal professionals. Door middel van open vragen doorgronden zij de behoefte van de professional, waar zijn ze naar op zoek bij een nieuwe organisatie? Wat motiveert ze? Waar willen zij in groeien? Welke ambities willen zij waarmaken?

Uiteindelijk bleven er 12 professionals over die pasten binnen het profiel van Synergo. Deze 12 professionals kregen daarna de recruitmentbrief te zien, wat is de uitdaging en wat wordt er van ze verwacht. Vanuit daar gingen er 5 op gesprek, eerst met Gert-Jan en daarna met Kees en Rien. Hierna neemt het team van Continu Executive nog een assessment af. Het assessment geeft een objectief beeld van de professional, waar liggen zijn/haar kwaliteiten. Past het profiel ook echt bij de vraag van Synergo?

Succes

Sinds januari 2021 is Jaimie de Haan als Business Development Manager werkzaam bij Synergo.

”Het was voor mij het eerste werving- en selectiebureau die direct open kaart speelt. Het was direct duidelijk wie de opdrachtgever betrof, begeleid met een helder profiel en openheid in het financiële perspectief. Daarnaast was het zeer aangenaam dat Continu Executive je van tevoren meenam in het traject wat doorlopen zou worden voor een eventuele aanstelling. Tijdens dit traject waren zij altijd makkelijk bereikbaar voor vragen en schakelen zij snel. Een hele professionele partij.”

Jaimie de Haan Business Development Manager - Synergo
Ook Kees en Rien van Synergo zijn tevreden met het grondige werk van het team van Continu Executive.

“Wij zijn echt onder de indruk van de grondige werkwijze van Continu Executive. Het proces was zeer gedegen, waarbij we op elk moment wisten wat we konden verwachten en wanneer. In het opgestelde succesprofiel zat geen enkele blinde vlek of onduidelijkheid. Er werd goed geluisterd en onze behoefte is perfect in woorden gevangen. Ondanks het gedegen proces, blijft het bijzonder hoe goed de aangedragen kandidaten bij onze organisatie passen. Het is indrukwekkend hoe jullie die éne persoon weten te vinden, die voor anderen gewoon onvindbaar is. Ook de nazorg is uitstekend, met regelmatig contact en ingeplande evaluatiemomenten. Alles overzien is Continu Executive van zo’n grote meerwaarde voor ons bedrijf, dat het de investering meer dan waard is."

Kies en Rien Eigenaren - Synergo
Continu Executive

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Iedere langdurige samenwerking begint met een eerste kennismaking. Onze Executive Search Consultants komen graag bij je langs om onze werkwijze en dienstverlening verder toe te lichten. Neem vrijblijvend contact op via onderstaande gegevens. 

Neem contact met mij op