Met deze 4 tips krijg je de perfecte zakelijke foto


Zakelijk 2.0

 Terug naar carrièretips overzicht

Met deze 4 tips krijg je de perfecte zakelijke foto

18 oktober 2017 |

Een zakelijke foto geeft potentiele werkgevers de eerste indruk van jou als kandidaat. Het is dus zaak om goed voor de dag te komen met een professionele profielfoto. Je snapt dat vakantiefoto’s geen goede match zijn, maar hoe zorg je nou voor de perfecte zakelijke foto? Vier tips!

1. Gebruik het licht

Kies het juiste moment voor het maken van de perfecte zakelijke foto. Hoewel een zonnige dag aantrekkelijk lijkt, kun je beter kiezen voor bewolking. Het harde zonlicht zorgt er namelijk voor dat bultjes of lijntjes extra aandacht krijgen. Bovendien zijn knijpende ogen ook niet aantrekkelijk op een foto. Wil je toch met zonlicht fotograferen? Pak dan een schaduwplek en gebruik een scherm om het licht tegen te houden.

2. Zorg voor een ontspannen houding

Spanningen zijn onmiddellijk zichtbaar op een foto. Leun op een been voor een meer ontspannen houding. Of neem plaats op een stoel of tafel. Hierdoor voorzie je jezelf van een natuurlijkere houding, waardoor je automatisch meer ontspannen voor het moment suprême bent.

3. Kijk naar links

Is je zakelijke foto bedoeld voor op LinkedIn, Facebook of andere social mediakanalen? Dan luidt ons advies om óf richting de camera óf naar links te kijken. Je profielfoto is op de meeste platforms namelijk aan de linkerkant gevestigd. Zodoende lijkt het alsof je jouw eigen profiel toelicht. Pas op: zorg ervoor dat je nooit een portret spiegelt. Een gezicht is namelijk nooit helemaal symmetrisch waardoor je er niet meer uitziet als jezelf.

4. Doe het zelf

Pak je de foto professioneel aan? Dan stap je naar een beroepsfotograaf. Maar natuurlijk kun je ook zelf de handen uit de mouwen steken. Pak een smartphone of fototoestel met een hoge kwaliteit camera en kies een rustige, effen achtergrond uit. Zet het fototoestel op zelfontspanner of vraag een vriend of collega even om hulp. Vermijd tijdens het bewerken van de foto kleurrijke filters te gebruiken. Maak je foto hooguit zwart-wit voor een klassieke, zakelijke uitstraling.


Deel dit artikel: