Professioneel de tropische temperaturen tegemoet


Dresscode in de zomer

 Terug naar carrièretips overzicht

Professioneel de tropische temperaturen tegemoet

09 juli 2019 |

Het is eindelijk zomer! Deze en aankomende week stijgen de temperaturen. En daarmee komen de korte broeken, jurkjes en slippers weer tevoorschijn. Echter, deze items worden vaak niet gewaardeerd op de werkvloer. De dresscode staat vaak beschreven in het reglement van een bedrijf. Bij tropische hitte wil je niet in je wollen pak op kantoor zitten, maar wat kun je dan aan doen wat niet te warm is maar toch professioneel? Lees snel onze tips.

Houdt privé- en werkkleding gescheiden

Een linnen overhemd bij mannen bijvoorbeeld. In je privétijd kun je dit prima dragen, op de werkvloer is het een minder goed idee. Linnen schijnt door en het kan een zweverige uitstraling hebben. Als vrouw een minirok of korte short aan doen naar kantoor? Dit kan een verkeerde indruk wekken. Laat die dus liggen voor thuis. Als man zou je bijvoorbeeld een katoenen overhemd aan kunnen doen. Als vrouw is een rok of jurk die op de knie of net boven de knie valt een betere optie. Vermijd in beide gevallen synthetische stoffen.

Lichte kleuren

Waar je in de winter voor donkere kleuren gaat, kun je bij tropische temperaturen het beste voor lichte kleuren gaan. Voor mannen bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd of een polo met een lichtgrijze chino. Ditzelfde geldt voor de vrouwen; een mooie lichte top met bijvoorbeeld een blauwe kokerrok.

Schoenen

Voor de man is een nette lichtgekleurde sneaker een goede optie. Voor vrouwen is er veel keuze in zomerse schoenen die toch chique zijn, denk bijvoorbeeld aan een mooie sandaal met hak of een pump.

Tip voor jou als manager:

Als manager kun jij het goede voorbeeld geven om de tropische hitte in stijl door te komen. En wees vooral niet bang om een collega aan te spreken als hij of zij te bloot naar het werk komt. Het blijft tenslotte een professionele omgeving.


Deel dit artikel: