Het bevorderen van een goede werksfeer


Een fijne werksfeer is belangrijk voor een goedwerkende organisatie

 Terug naar carrièretips overzicht

Het bevorderen van een goede werksfeer

30 november 2018 |

Als werkgever heb je veel invloed op de werksfeer. En dat is belangrijk, want bevlogen mensen draaien vele malen meer omzet, blijkt uit onderzoek. Wat kun je als werkgever doen om de werksfeer te bevorderen? 5 tips!

1. Het goede voorbeeld geven

Als leidinggevende zet jij de toon voor de werksfeer. Jij straalt de werksfeer uit die je binnen je team wilt handhaven. De werknemers zullen een voorbeeld aan je nemen en jouw gedrag overnemen. Ons advies? Met een open en transparante houding kom je benaderbaar over en kom je uiteindelijk het verste. Deel bijvoorbeeld eens jouw visie over hoe jij jouw werk het best probeert uit te voeren. 

2. Communiceer met je werknemers

Communicatie is zeer belangrijk om een open en fijne sfeer te creëren. Ga dus geregeld de werkvloer op. Dit straalt ook openheid uit waardoor je werknemers eerder geneigd zijn naar je toe te komen. Sta daarnaast ook open voor kritiek en vraag om feedback. Bij communicatie hoort ook dat je leert luisteren. Klinkt tegenstrijdig maar dé manier om succesvol te communiceren is door goed te luisteren naar wat de ander zegt.

3. Creëer duidelijkheid

Het is belangrijk om doelen vast te stellen. Samen doelen bereiken is namelijk bevorderlijk voor de teamspirit. Maar het zorgt er ook voor dat duidelijk is wat er wordt verwacht van iedereen. Binnen de bepaalde doelen en vastgestelde kaders hebben de werknemers de mogelijkheid eigen ideeën in te brengen en beslissingen te nemen. Hiermee krijgt ook iedereen dezelfde informatie, dit voorkomt ook dat je (per ongeluk) personeel buitensluit.

4. Activeer het beloningscentrum

Uit onderzoek is gebleken dat complimenten en positieve aandacht meer motiveren. Het activeert namelijk het beloningscentrum van ons brein. De hoeveelheid dopamine neemt toe en dat geeft een goed gevoel. Waardering is een basisbehoefte en het laten blijken van je waardering is zo makkelijk. Een compliment geven kost niets en levert een hoop op. Extra tip: naast complimenten kun je je waardering ook uiten door te investeren in de ontwikkeling en groei van je medewerkers.

5. Ga voor het wij-gevoel

Last but not least: vier successen gezamenlijk. Zoals een jubileum, een mijlpaal of behaalde deadline binnen de organisatie. Het wij-gevoel wordt hierdoor vergroot wat van enorme invloed is op een positieve werksfeer.

Succes!


Deel dit artikel: