Effectieve arbeidsvoorwaardengesprekken? Zo doe je dat


Contractonderhandeling, hoe doe je dat effectief? Lees onze tips.

 Terug naar carrièretips overzicht

Effectieve arbeidsvoorwaardengesprekken? Zo doe je dat

01 november 2018 |

Er is een functie vrijgekomen in je team. De eerste en tweede sollicitatierondes zijn afgerond en daar is een geschikte kandidaat uit voortgekomen. De volgende stap is het aanbieden van het contract. Dit wordt vaak gedaan tijdens een arbeidsvoorwaardengesprek. Tijdens dit gesprek worden er afspraken gemaakt over het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals reiskosten vergoeding, vergoeding rondom overuren, opleidingsmogelijkheden etc. Het is belangrijk dat beide partijen tevreden zijn met de uitkomst. Je hebt er niets aan als iemand die na een tijdje vertrekt omdat de verwachtingen niet uit zijn gekomen. Daarom onze tips voor een effectieve onderhandeling.

Ga goed voorbereid de onderhandeling in

Zorg dat je goed hebt nagedacht over het salaris dat past bij de functie en de ervaring van de sollicitant, bedenk hier ook de boven- en ondergrens die je hanteert. Hiermee voorkom je dat je afspraken maakt die niet haalbaar zijn. Zorg tevens voor een goede onderbouwing, hiermee kun je je bod aantrekkelijker maken. Het bod zal wellicht beter landen als je ook wijst op de voordelen van de functie, zoals hoeveelheid vakantiedagen of opleidingsmogelijkheden.

Bepaal je wisselgeld

Onderhandelen is een kwestie van geven en nemen. Misschien kun je niet alles bieden wat de sollicitant vraagt zoals het salaris, wellicht kun je hier wel bepaalde arbeidsvoorwaarden tegenover zetten. Bijvoorbeeld als je niet tegemoet kan komen in de salariswens, als tegemoetkoming kun je onder meer flexibele werktijden bieden of de mogelijkheid tot thuis werken.

Een goed beeld van verschillende onderhandelingsstijlen

Elke sollicitant heeft zijn eigen onderhandelingsstijl. De ene stemt sneller in met het bod dat wordt gedaan dan de ander. Een werknemer die schaars en gewild is bijvoorbeeld, zal sneller de confrontatie opzoeken omdat diegene weet wat hij waard is. Zorg ervoor dat je je hier op voorbereid zodat je hier met het gesprek goed mee om kan gaan.

Kruip in de huid van de sollicitant

Let niet alleen op wat je wilt bereiken maar dat je je inleeft in de persoon tegenover je en daarmee werkt aan de relatie. Als alles goed verloopt wordt hij of zij tenslotte een nieuwe collega. Wat vindt de sollicitant belangrijk en wat hoopt hij/zij uit het gesprek te halen? Ga op zoek naar aanknopingspunten, mogelijkheden om de ander tegemoet te komen. Komen jullie er niet meteen uit? Slaap er nog een nachtje over en wellicht kom je dan tot een oplossing.

Een snelle afhandeling

Als jullie het eens zijn geworden wacht dan niet te lang met het opstellen van het contract. Geef zo snel mogelijk duidelijkheid door de gemaakte afspraken op te nemen in een contract en voor te leggen aan de sollicitant. Dit voorkomt verwarring en geeft een positief signaal af naar de sollicitant. Je wil namelijk dat degene zo snel mogelijk zich bij het team voegt.


Deel dit artikel: