Een dag de HR director van Continu


Een injectie zelfvertrouwen en bredere horizon

 Terug naar carrièretips overzicht

Een dag de HR director van Continu

06 februari 2019 |

Geen betere manier om kinderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen dan door ze een dag de touwtjes in handen te geven. JINC-project Baas van Morgen biedt die kans jaarlijks aan ruim 200 scholieren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. Op 24 januari namen ruim 200 kinderen de stoel over van Nederlandse CEO’s, directeuren en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmboleerlingen hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Onder meer ABN AMRO, TomTom, Philips, Transavia en het Van Gogh Museum doen mee. Een groot project dus waar ook Continu graag een steentje aan bijdraagt, op 24 januari werd de stoel van HR director Marlon Woudstra overgenomen.

De dag zelf

Voor de jonge deelnemers is de laatste donderdag van januari een grote dag, Shevani Ritfeld was de gelukkige om mee te lopen bij Continu. Met een bedrijfsauto werd zij opgehaald van huis en reed ze naar het kantoor in Amsterdam. Daar ging ze aan de slag als de nieuwe HR director. Op kantoor lag een belangrijk HR vraagstuk voor haar klaar. “Hoe motiveren wij jongeren om te kiezen voor een carrière in de bouw en techniek branche?” Het tekort aan goed personeel is met name in deze branches een groot probleem.  Na diverse gesprekken met adviseurs, een bezoek aan Maurice, één van onze werkvoorbereiders in de Arena en tijd om aan haar project te werken, kwam Shevani met een aantal mooie oplossingen: De dag van de bouw onder de aandacht brengen bij jongeren, was er één van. Een mooi initiatief dat gebruikt kan worden om te laten zien wat er gebouwd wordt in Nederland. Aangezien de jeugd aangesproken wordt door beelden en filmpjes gaf zij de tip om beeldend te maken waar de beroepen in de bouw en technieksector voor staan.

Hiermee heeft Shevani een waardevolle bijdrage geleverd op 24 januari. “Niet alleen een leuke dag, maar ook voor ons beide zeer inspirerend en leerzaam” aldus, Marlon Woudstra.

Injectie zelfvertrouwen

Natuurlijk, de kinderen die meedoen, zullen door die ene dag niet allemaal uitgroeien tot CEO of HR director. JINC Baas van Morgen geeft hen echter wél een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en, misschien wel het belangrijkste van alles, een bredere horizon. Ze doen bovendien een waardevol contact op waar ze later beroep op mogen doen en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Dat is niet gek, voor een dagje de baas spelen!

Wil je meer weten over de samenwerking van Continu en JINC? Lees dan hier het artikel.


Deel dit artikel: