Top 5 best gelezen carrière- en sollicitatietips van 2018


Heb jij ze allemaal al gelezen?

 Terug naar carrièretips overzicht

Top 5 best gelezen carrière- en sollicitatietips van 2018

08 januari 2019 |

Het jaar 2018 zit er weer op en heeft plaats gemaakt voor 2019. Wat vonden de technische professionals in Nederland vooral interessant in 2018? Wij hebben de 5 best gelezen carrière- en sollicitatietips voor je op een rijtje gezet. Heb jij ze al gelezen?

1. Vier slimme vragen om te stellen tijdens je sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek wil je een goed beeld krijgen van je potentiële nieuwe werkgever. Je gesprekspartner zal er waarschijnlijk alles aan doen om jou als gewilde technische professional binnen te halen. Maar hoe kom je er tijdens de eerste gesprekken achter of het bedrijf matcht met jouw persoonlijkheid en verwachtingen? Stel deze 4 slimme vragen!

<Lees artikel>

2. Hoe schrijf je een motivatiebrief? Lees hier een voorbeeld brief

Een motivatiebrief geeft je de kans je CV te onderbouwen bij de werkgever. Erg belangrijk dus. Maar wat moet er tegenwoordig allemaal in een motivatiebrief? Wij helpen je met een voorbeeld.

<Lees artikel>

3. Vijf tips die je wekelijks 5 uur tijdswinst opleveren

Heb jij het gevoel dat je altijd tijd te kort komt? Zit jij ‘s avonds regelmatig achter je laptop, omdat je overdag minder productief was dan je wilde? Tijd om het anders aan te pakken. Slimmer vooral. Wij geven je 5 tips die jou wekelijks al snel 5 uur tijdswinst opleveren.

<Lees artikel>

4. Zo weten recruiters je feilloos te vinden op LinkedIn

Met 4,3 miljoen Nederlandse gebruikers is LinkedIn bij uitstek het platform om je professioneel te profileren. Zonder LinkedIn-profiel mis je gewoonweg kansen op de arbeidsmarkt. Maar ook mét profiel lopen veel mensen kansen mis, volgens Manouk van de Veerdonk. Als recruiter bij Continu zoekt zij dagelijks op LinkedIn naar potentiële kandidaten voor interessante vacatures. Hoe zorg je dat je bij haar op de radar komt? En welke fouten moet je absoluut voorkomen? Manouk onthult je alle geheimen.

5. Een goede eerste indruk maken? Je hebt 2 seconden..

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. En die is belangrijker dan je denkt. Binnen enkele seconden heeft de ander al een etiket op je geplakt. Nog voordat je ook maar één woord hebt gezegd. Daarna verandert iemand zelden nog van mening. Wil je een belangrijke ontmoeting niet verpesten? Wij helpen je met deze 6 tips.

<Lees artikel>


Deel dit artikel: