#Protip: stof nú je LinkedIn-profiel af


Update jij regelmatig je LinkedIn-profiel? Nee? Je bent niet de enige.

 Terug naar carrièretips overzicht

#Protip: stof nú je LinkedIn-profiel af

06 november 2017 |

Update jij regelmatig je LinkedIn-profiel? Nee? Je bent niet de enige. Misschien denk je: ik heb mijn profiel keurig ingevuld. Ik ben niet van baan gewisseld. Ik ben niet op zoek naar een nieuwe baan. Dus waarom updaten? Toch is het slim om juist nú je LinkedIn-profiel op te poetsen. Benieuwd waarom? En weten hoe je dat doet? Lees snel verder.

Handig

Of je nu wel of niet van baan bent veranderd, waarschijnlijk heb je niet stilgezeten het afgelopen half jaar. Maar heb je ook helder gedocumenteerd wat je allemaal gedaan hebt? Op welke bijdragen, werkzaamheden en projecten kijk jij met trots terug? Welke nieuwe ervaringen heb je opgedaan? Zet ze in je LinkedIn-profiel. Juist nu de eindejaarsgesprekken er weer aankomen, is dat handig om op een rij te hebben. 

Je recente werkzaamheden zijn het meest interessant voor mensen die je profiel bekijken. Zorg dat je deze het meest uitgebreid beschrijft, zonder te veel in detail te treden. Werkzaamheden uit het verleden kun je juist wat korter beschrijven.

Nieuwe features LinkedIn

Net als jij heeft ook LinkedIn niet stilgezeten. Wist je dat je tegenwoordig documenten, foto’s, websites, video’s en presentaties kunt toevoegen? Zo maak je je profiel veel aantrekkelijker en persoonlijker. Dus heb jij gewerkt aan een gaaf project? Vertel er niet alleen over, laat het ook zien!

Zo verrijk je je profiel:

1. Ga naar je persoonlijke profiel op LinkedIn.
2. Ga naar het gedeelte waar je media aan wilt toevoegen. Bijvoorbeeld naar het gedeelte waar je profielfoto, functie en samenvatting staan. Of naar het gedeelte waar je werkervaring beschreven staat.
3. Klik op het icoontje met het potlood.
4. Selecteer het document van je computer of voeg een link naar een webpagina toe.
5. Geef het document of de link een aantrekkelijke beschrijving.
6. Klik op Opslaan.

Wij adviseren je om minimaal elke 3 tot 6 maanden je LinkedIn-profiel op deze manier op te poetsen.

 

Succes!


Deel dit artikel: