Manage jouw manager


Welke type manager heb jij en hoe kun je hier het beste mee omgaan?

 Terug naar carrièretips overzicht

Manage jouw manager

06 februari 2019 |

Heb je carrière ambities? Dan is een van de belangrijkste vaardigheden om je manager te leren managen. Dat houdt in dat je hem of haar het juiste beeld geeft van wie je bent en wat je kunt, én een zakelijke relatie opbouwt die werkt voor jou, je baas en de organisatie. Belangrijk daarbij is dat je leert wie je manager is. Wie heb je tegenover je? Wat voor type is je manager? Kort door de bocht zijn er 4 type managers:

De micro-manager

Dit type manager is er een van het controlerende soort. Hij of zij is overbetrokken en laat het overkomen alsof er geen vertrouwen is in zijn of haar medewerkers. De micro-manager kun je leren om meer vertrouwen te krijgen in zijn of haar medewerkers. Wat helpt is om te bewijzen dat je het vertrouwen waard bent. Dit doe je door je baas te vragen om veel mee te kijken met kleine opdrachten. Doe je die goed, blijf dan om meer controle vragen. Je manager ziet dan wat je doet en hoe je het doet. Hierdoor zal juist de controle afnemen en het vertrouwen toenemen.

De non-manager

Managers die de dagelijkse gang op zijn beloop laten, ze geven veel vrijheid aan medewerkers. Zij hebben het rotsvaste vertrouwen dat het allemaal wel goed komt en er in elk team een ‘natuurlijke leider’ opstaat. Dit is ook een manager die niet snel een besluit neemt en weinig op de werkvloer aanwezig is. Bij deze baas is het belangrijk om, de keren dat hij of zij wel op de werkvloer verschijnt, om heldere instructies te vragen. Dit doe je door gesloten vragen te stellen. Wees heel specifiek in wat je van hem of haar vraagt.

De zelfverzekerde manager

Persoonlijke productie, erkenning, targets en bonussen hebben voorrang. Deze managers zijn typisch assertieve en zelfverzekerde individuen; vaak is er in hun team meer sprake van onderlinge concurrentie in plaats van een omgeving van samenwerking. Mocht je moeite hebben met dit type manager, probeer een mentor te vinden binnen een andere afdeling. Kies bijvoorbeeld voor een senior medewerker. Zij kunnen eventueel wel die coaching bieden die je zoekt om verder te komen.

De mensenmens-manager

Dit is een manager die het heerlijk vindt om zijn werknemers te laten groeien. Een manager die motiveert en zijn of haar medewerkers het vertrouwen geeft. Ook wel meer een coach/verbinder dan manager. De coach/verbinder zoekt altijd connecties en is uit op harmonie. Neemt de besluiten bij voorkeur volgens de democratische route: pas als er consensus is bereikt, gaat het plan door. In de pogingen om iedereen tevreden te stellen, sneuvelen de wildste ideeën en resteren vaak de matige, heel gemiddelde ideeën. Voor de meeste medewerkers is het heerlijk, zo’n leidinggevende die het beste uit jou wilt halen en die oog heeft voor jouw behoeftes. Prijs jezelf dus vooral gelukkig.


Deel dit artikel: