Blog over type persoonlijkheden

Wat voor een type collega ben jij?

Werkgevers en professionals kun je indelen in verschillende types met elk zo z’n unieke eigenschappen. We hebben een lijst gemaakt met soorten collega’s die vaak op de werkvloer voorkomen. In welk type herken jij jezelf het meest?

De denker
Jouw brein is 24/7 aan het werk. Je komt met goede ideeën op de gekste momenten. Of het nu tijdens die meeting, de lunch of voor het slapen gaan is. Je bent een brok inspiratie. ‘Denkers’ zijn voortdurend bezig om processen nog efficiënter te laten verlopen. En daar heeft de hele afdeling baat bij!

De reddende engel
Help je je collega’s vaak uit de brand? Ben je een luisterend oor voor anderen? En weet je altijd overal een oplossing voor? Dan ben je de ‘reddende engel’. Je bent voor anderen een heel prettige collega om mee samen te werken. Ook al stroomt je agenda over, je staat te allen tijde klaar om hulp te bieden bij andermans problemen.

De aanpakker
Als ‘aanpakker’ weet jij wel van wanten. Deadlines zijn je drijfveer. Kosten wat het kost zorg jij dat je werkzaamheden op tijd klaar zijn. Daarbij ga je geen uitdaging uit de weg. Dat resulteert in kwalitatief werk én tevreden klanten!

De wijze
Lopen je collega’s dagelijks je deur plat met vragen? Ben jij voor hen een wandelende encyclopedie? En deel jij vervolgens met plezier al je kennis? Dan krijg jij de titel ‘wijze collega’. Niet gek, je bent tenslotte gek op trends en ontwikkelingen in je vakgebied. Met de kennis en ervaring die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd ben je voor velen een rots in de branding.

De optimist
Weg met het geklaag en dat negatieve gedoe. Jij bent altijd goedgemutst. Zelfs op maandag ben jij de vrolijkste van het stel. Als ‘optimist’ weet je tegenslagen op het werk om te buigen naar kansen. En daar pikken ook je collega’s de vruchten van!