Blog over vakantiegeld

Vakantiegeld, hoe kun je dit het beste besteden?

Het is weer de periode van het vakantiegeld. Of je hebt het al ontvangen of je het gaat het nog ontvangen, maar weet je al wat je er mee gaat doen? Vorig jaar bleek dat maar liefst 40 procent van de Nederlanders zijn jaarlijkse vakantiegeld op de spaarrekening had gezet, 30 procent besteedde het vakantiegeld daadwerkelijk aan een vakantie. Wat kun je nou het beste doen met je vakantiegeld?

Vakantie
Het woord zegt het eigenlijk al, vakantiegeld is er om te gebruiken voor vakantie. Een vakantie is een goeie investering van je geld, je kunt daarna weer heerlijk uitgerust en vol energie je dagelijkse leven oppakken. Tevens zorgen ervaringen die je deelt met anderen ervoor dat je gelukkiger wordt.

Opleiding of cursus
Je ontvangt nu weinig tot geen rente over je spaarrekening. Daarom kun je je geld beter investeren in iets waar je later weer wat aan hebt, zoals een opleiding of cursus. Als je wat wilt veranderen in je carrière kun je hier je geld goed voor gebruiken.

Tijd
Geld dat je besteed om vrije tijd te besparen is een van de dingen die ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt. Als je veel en hard werkt is een goede investering van je vakantiegeld aan bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp. Dit bespaart jou het werk en die tijd kun jij weer gebruiken om de vrije tijd die je hebt optimaal te benutten met leuke uitjes!

Schulden
Uiteraard is het altijd slim om je schulden af te betalen, heb je bijvoorbeeld een tekort op je lopende rekening of een achterstand op de hypotheek? Gebruik dan het vakantiegeld om deze schulden af te betalen.

Grotere aankopen
Ben je toe aan een nieuwe bank of een andere auto? Dan is het vakantiegeld hier natuurlijk een uitgelezen kans voor.

Wat je er ook mee doet, het vakantiegeld is altijd een leuke extra waar iedereen blij van wordt. De meerderheid geeft hun vakantiegeld uiteindelijk ook uit aan waar het voor bedoeld is: vakantie. Weet jij al wat je volgende bestemming wordt? Veel plezier met boeken!