Recruitment in bijzondere tijden

3 tips om van thuiswerken, thuisWERVEN te maken

In de zoektocht naar nieuwe collega's, waarbij persoonlijk contact een zeer belangrijke factor is, hebben de corona maatregelen een behoorlijke impact. Hoe zorgen we er nou voor dat het wervingsproces in deze bijzondere tijden gewoon door blijft gaan, zodat de continuïteit van jouw bedrijf geen verdere schade oploopt? Om je te helpen geeft onze Collega Renger van de Hoef alvast drie tips om van thuiswerken, thuiswerven te maken.

  1. Sollicitatiegesprek 2.0

Wellicht dat je reeds gebruik maakt van digitale middelen voor het voeren van kennismakingsgesprekken, anders is dit dé tijd om hiermee te gaan starten. Een digitaal gesprek met geluid en beeld geeft beide gesprekspartners het gevoel van een persoonlijke kennismaking. Sollicitanten zijn goed op hun gemak thuis in hun vertrouwde omgeving, wat een eerlijk beeld geeft van hun persoonlijkheid. Er zijn allerlei middelen die hiervoor te gebruiken zijn. Bij Continu gebruiken we al enige tijd een handige tool voor het afspreken op afstand, wij faciliteren je hier graag in.

  1. Zet ons voor jou aan het werk

Vanwege de corona maatregelen worden veel persoonlijke afspraken afgezegd of verzet. Verstandig, maar dat betekent natuurlijk niet dat wij als intermediairs nu stil blijven zitten! Juist nu de agenda meer gaten gaat vertonen heb je de tijd om in detail uit te werken waar je naar op zoek bent en hoe wij samen deze techneut kunnen overtuigen om bij jouw bedrijf te willen werken. Deel deze informatie met ons en wij kunnen gerichter dan ooit voor jou aan de slag!

  1. Werven vanuit een onderbuikgevoel

Natuurlijk gaat je voorkeur uit naar een persoonlijke kennismaking met een potentiële nieuwe collega. De dagelijkse nieuwsberichten vertellen ons echter dat het huidige scenario nog wel even kan gaan duren. Durf jij het aan om een nieuwe werknemer aan te nemen naar aanleiding van een prettige digitale kennismaking? Vertrouw op je onderbuikgevoel en ga ervoor!

Unieke mogelijkheden

De bijzondere situatie waarin Nederland momenteel verkeert biedt een hoop kansen om als werkgever innovatief en flexibel voor de dag te komen. Een unieke mogelijkheid om op te vallen tussen de vele werkgevers die op zoek zijn naar beschikbare techneuten. Voor Continu is deze specifieke situatie natuurlijk ook uniek, maar innovatief meedenken over het werven van personeel doen wij al 25 jaar dag in dag uit. Wij helpen jou daar graag bij!

Renger van de Hoef

Zet mij voor jou aan het werk!

Neem contact op