Blog over leren delegeren

Leren delegeren, oftewel de kunst van het loslaten

Het delegeren en loslaten van taken is niet altijd even makkelijk. Je verliest invloed en controle, terwijl je erop moet vertrouwen dat de ander de taak goed uitvoert. Er zijn verschillende redenen waarom je een taak zou delegeren. Taken delegeren komt vaak voor tussen manager en werknemer, maar ook jij als medewerker kan taken delegeren. Bijvoorbeeld als je een nieuwe collega krijgt en deze gaat taken van jou overnemen. Of als jij van jouw manager nieuwe taken krijgt, dan kan jij je eigen taken (waar je dus niet meer aan toe komt) gaan delegeren aan collega’s.

Begin met kleine taken te delegeren
Niet alleen voor jou verandert er iets, maar ook voor de ander die nieuwe taken op zijn bordje gaat krijgen. Om het te laten slagen is het daarom belangrijk om met kleine stappen te beginnen. Zo kan jij wennen dat je taken uit handen geeft en de ander kan wennen aan zijn nieuwe verantwoordelijkheid. Begin dus met eenvoudige opdrachten, grote kans dat het moeiteloos wordt uitgevoerd en dat alle partijen steeds vertrouwder raken met de situatie.

Fouten maken mag
Je hebt de eerste stap genomen en een taak gedelegeerd. Grote kans dat er ook weleens iets mis gaat of dat de ander het op een andere manier aanpakt dan zoals jij gewend bent. Geef de ander dan ook de kans om een fout te maken of het op zijn eigen manier te doen. Het helpt niet als jij het probleem gaat oplossen. De ander leert er uiteindelijk het meeste van door het zelf op te lossen en ga niet gelijk de taak weer in eigen beheer nemen. Laat de verantwoordelijkheid bij de ander, je kunt altijd nog bijsturen als dat nodig blijkt te zijn.

De kunst van het loslaten
Het moeilijkste onderdeel van delegeren is het loslaten. Je bent niet langer verantwoordelijk voor de uitvoering, maar voor de coaching en aansturing van de ander. Belangrijk is dat jij duidelijk maakt wat het gewenste eindresultaat is en wanneer de deadline is, laat het daarna los. Op gepaste momenten kun je een evaluatie moment inplannen om te kijken of alles nog op schema ligt.

Zo, en nu relaxen! Delegeer je succesvol, dan gaat dat je sowieso een flinke tijdwinst opleveren. Hierdoor heb jij zelf weer tijd in je agenda om andere dingen op te pakken en je geeft de ander weer een nieuwe uitdaging. Zo blijft iedereen gemotiveerd!