Blog over timemanagement

Houd alle ballen moeiteloos in de lucht met dit timemanagement systeem

Multitasken, het is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Waarschijnlijk herken jij het ook, van die dagen dat je honderd dingen tegelijkertijd aan het doen bent. Dan herken je ongetwijfeld ook het gevoel dat die honderd dingen allemaal nèt niet de dingen waren die je had moeten doen. Om je daarbij te helpen hebben wij een nuttig timemanagement systeem voor jou.

 

Het timemanagement systeem: Is het belangrijk en is het urgent?

Een goed werkend timemanagement systeem gaat jouw leven makkelijker en overzichtelijker maken. Eén van de systemen die veelvuldig gebruikt worden is gelijk ook één van de makkelijkste. En het werkt als volgt:

  • Maak een tabel van vier vakken, verdeeld over urgent / niet urgent en belangrijk / onbelangrijk.
  • Zet alle taken die je in je hoofd hebt en dingen die je vaak doet in één van de vier vakken.

 

Onbelangrijk & Niet urgent

Je zal zien dat het vak Onbelangrijk + Niet urgent stiekem best vol is. Dit zijn dingen je veel tijd kosten en die je eigenlijk pas zou moeten doen wanneer de rest gedaan is. Social media is een herkenbaar voorbeeld hiervan.

 

Onbelangrijk & Urgent

Zaken die Onbelangrijk en Urgent zijn, gaat over zaken die anderen nu van je gedaan willen hebben, maar eigenlijk niet jouw taken of verantwoordelijkheden zijn. Of waarvan je zelf vindt dat het per direct moet gebeuren, totdat je er echt realistisch naar kijkt. De tip: skip deze taken. Onbelangrijk is onbelangrijk.

 

Belangrijk & Urgent

Heb je een vak vol met Belangrijke én Urgente taken? Bel dan de brandweer om je te helpen om al die brandjes te blussen. Deze taken moeten als eerste van de lijst om tijd en ruimte te maken voor de constructievere zaken. Blijft dit vak bij jou volstromen met taken? Trek dan aan de bel, voordat je zelf opbrandt.

 

Belangrijk & Niet urgent

Het vak waar je bij voorkeur in bezig bent is waar de Belangrijke maar Niet urgente taken en activiteiten in staan. Hier zitten de taken van dat belangrijke project wat je mooi in stukken hebt opgedeeld. Hier zit jouw persoonlijke groei.

 

Benieuwd of wij jou verder kunnen helpen met jouw persoonlijke groei? Kom in contact met één van onze adviseurs.