Blog over motivatiebrief schrijven

Hoe schrijf je een motivatiebrief? Lees hier een voorbeeld brief

Een motivatiebrief geeft je de kans je CV te onderbouwen bij de werkgever. Hieronder vind je een voorbeeld van een goede brief. Deze vorm kun je tevens aanhouden voor het invullen van je motivatie in een digitaal formulier. Laat dan de adresgegevens weg.

Jan Janssen
PSV-laan 77
5616 LX Eindhoven

 

Bouwbedrijf Bouwsom
Bouwprojectlaan 1
5684 NT Best

 

Eindhoven, 27 maart 2017

 

Betreft: sollicitatie aankomend werkvoorbereider, referentie HTS008

 

Geachte heer Bouwsom,

Bij het zien van de functie van assistent werkvoorbereider op uw website werd ik direct enthousiast. Zowel de functie- als bedrijfsomschrijving spreken mij aan. Graag wil ik solliciteren naar deze functie.

In de eerste alinea schrijf je kort naar welke functie je solliciteert en waar je de vacature hebt gelezen. Indien je een open sollicitatie verstuurt, schets je kort een beeld van de functie waarnaar je op zoek bent.

Zowel bij Bouwbedrijf Hoogbouw als bij Bouwbedrijf Bouwgraag heb ik kennis gemaakt met de werkzaamheden van een werkvoorbereider. Ik heb veel plezier gehad in de afwisseling van de werkzaamheden, het organiseren, regelen en zorgen dat alle delen van het project tijdig en nauwkeurig worden voorbereid. Het lijkt mij erg prettig om met een ervaren werkvoorbereider samen te werken zodat ik vakinhoudelijk goed opgeleid word.

Naast mijn theoretische bouwtechnische kennis heb ik praktijkervaring opgedaan bij mijn bijbaan als timmerman. Ik heb mijn communicatieve vaardigheden versterkt door mijn bijbaan als verkoper bij de bouwmarkt. Hier stond ik mensen te woord en gaf hen advies in het gebruik van diverse soorten bouwmaterialen. Door mijn stages bij de verschillende bedrijven heb ik ervaren dat ik zowel in een team als zelfstandig goed kan werken.

Nu ik mijn studie heb afgerond wil ik mijn kwaliteiten inzetten bij een grote ontwikkelende aannemer die mij stimuleert om nog meer te leren over mijn vak. Half werk is niet aan mij besteed, ik zet mezelf altijd voor de volle 100% in. Met mijn gemotiveerde instelling ben ik ervan overtuigd dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan uw organisatie. 

Het middenstuk is het belangrijkste stuk van je brief. Hier omschrijf je waarom je solliciteert op deze functie, waarom je bij dit bedrijf wilt werken en waarom jij de geschikte kandidaat bent voor deze functie. Omschrijf hier de ervaring die je hebt opgedaan, je opleiding en je persoonlijke vaardigheden. Geef je meerwaarde aan, maar overdrijf niet.

Graag kom ik mijn motivatie en CV in een persoonlijk gesprek toelichten.

In de laatste alinea vermeld je wat je wilt: je hoopt uitgenodigd te worden voor een nadere kennismaking. Zorg voor een positieve slotzin.

Met vriendelijke groet,

 

J. Janssen

 

Bijlage: curriculum vitae