Blog over dresscode

Dresscode met tropische temperaturen

Wat doe je aan als het tropisch warm is? Je wil niet oververhit op kantoor zitten, maar je wil ook niet de verkeerde indruk wekken. Met slippers naar het werk gaan wordt nergens gewaardeerd. Lees onze tips zodat je deze tropische hitte doorkomt in stijl!

Houdt privé- en werkkleding gescheiden
Een linnen overhemd bij mannen bijvoorbeeld. In je privétijd kun je dit prima dragen, op de werkvloer is het een minder goed idee. Linnen schijnt door en het kan een zweverige uitstraling hebben. Als vrouw een minirok of korte short aan doen naar kantoor? Dit kan een verkeerde indruk wekken. Laat die dus liggen voor thuis. Als man zou je bijvoorbeeld een katoenen overhemd aan kunnen doen. Als vrouw is een rok of jurk die op de knie of net boven de knie valt een betere optie. Vermijd in beide gevallen synthetische stoffen.

Lichte kleuren
Waar je in de winter voor donkere kleuren gaat, kun je bij tropische temperaturen het beste voor lichte kleuren gaan. Voor mannen bijvoorbeeld een lichtblauw overhemd of een polo met een lichtgrijze chino. Ditzelfde geldt voor de vrouwen; een mooie lichte top met bijvoorbeeld een blauwe kokerrok.

Schoenen
Voor de man is een nette lichtgekleurde sneaker een goede optie. Voor vrouwen is er veel keuze in zomerse schoenen die toch chique zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie sandaal met hak of een pump.

Kies kleding uit die voornamelijk uit natuurlijke stoffen bestaat zoals katoen en viscose. Bij jurken en rokken is een goede vuistregel dat de lengte ongeveer op de knie valt. Draag vooral lichte kleuren, dan kom je de tropische dagen wel door. En vergeet vooral niet dat er op kantoor hoogstwaarschijnlijk airco aanwezig is!