De top 5 best gelezen artikelen voor werkgevers

2021 was een bewogen jaar waarbij we jou zoveel mogelijk wilden voorzien van tips en feiten over het werkveld. Benieuwd naar welke artikelen het afgelopen jaar het best gelezen werden? In het volgende overzicht zie je alles terug en kan je ze nog een keer goed nalezen.

1. Zo schrijf je een waardevolle referentie

Stel, een voormalig werknemer nodigt je uit tot het schrijven van een referentie. Een verantwoordelijke taak. Want zo’n referentie maakt de zoektocht naar een nieuwe baan voor je (voormalige) medewerker een stuk gemakkelijker. Wij geven je 5 handvatten voor het geven van een waardevolle referentie. Lees hier hoe je dat aanpakt. 

 

2. 5 vragen die je moet stellen aan een sollicitant

Wil je de juiste kandidaat vinden voor het invullen van je vacature? Stel dan de juiste vragen! Bekijk hier welke vragen je absoluut MOET stellen. 

 

3. Een effectief coachingsgesprek voeren? Zo doe je dat!

Maak kennis met het GROW-model. Dankzij dit gestructureerde vierstappenschema werkt je medewerker al tijdens het gesprek aan een concreet, persoonlijk groeiplan voor de rest van het jaar. Check hier het artikel.

 

4. Zo start je nieuwe medewerker direct als een speer, ook tijdens corona

Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die een zogenoemde onboarding programma hebben gehad 54% productiever zijn. Vooral in tijden van corona waarbij er veel thuisgewerkt wordt, is een goed onboarding programma van belang. Hoe je dat aanpakt? Wij geven je de tips voor een vliegende start.

 

5. De juiste sollicitant selecteren? Gebruik de STARR-methode

De STARR methode is de perfecte methode om gestructureerd ervaringsgerichte vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Check hier hoe je in korte tijd een helder beeld van de competenties en ervaring van degene die tegenover je zit krijgt.