Blog over solliciteren

Op zoek naar een nieuwe baan? 5 tips!

Ben jij zoek op naar nieuwe baan? Ben jij wel toe aan een nieuwe uitdaging? Dat begrijpen wij als geen ander! Maar hoe maak je die zoektocht voor jezelf nu zo eenvoudig mogelijk? Heb jij ook geen idee waar te beginnen? Wij hebben de 5 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

 

Hello Work by Continu - #9 De zoektocht naar een nieuwe baan

Luister onze podcast aflevering waarin collega's Maarten & Tim je stap voor stap meenemen in het vinden van een nieuwe baan. 

1. Besteed tijd en zorg aan je CV

Het curriculum vitae is een samenvatting van je levensloop. Aan de hand van dit document word je eventueel uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Zorg daarom dat je CV volledig, actueel en waarheidsgetrouw is ingevuld. Denk daarnaast goed na over de opmaak en het uiterlijk ervan. Maak er bijvoorbeeld geen kleurenfestijn van als je solliciteert naar een serieuze functie. Gebruik anders ons gratis CV tool

 

2. Update je LinkedIn profiel

Registreer je op LinkedIn (mocht je hier nog niet actief zijn) en zorg ook daar dat je functies en opleidingen zo compleet mogelijk vermeld staan. Maak je online profiel persoonlijker met een professionele profielfoto. Zo krijgen mensen direct een goed beeld van de persoon die ze voor zich hebben. Een absolute must is het toevoegen van referenties van werkgevers uit het verleden. Deze kun je via één druk op de knop uitnodigen om dit voor je te doen. Op die manier weten recruiters jou feilloos te vinden op LinkedIn.

 

3. Schakel je persoonlijke netwerk in

Maak gebruik van het krachtige netwerk dat je om je heen hebt. Familie, vrienden, die goede buur of verre kennis. Breng iedereen op de hoogte van de zoektocht naar je gewenste functie, en vraag ze een oogje voor je in het zeil te houden. Wellicht geven zij de gouden tip of kunnen zij je bij een mogelijke nieuwe werkgever introduceren.

 

4. Volg de juiste kanalen

LinkedIn, Facebookpagina’s en vacaturebanken. Volg zoveel mogelijk media die jou je volgende baan kunnen bezorgen. Houd deze pagina’s goed in de gaten. Maar ga zeker ook proactief op jacht. Via Google of de website van de onderneming zelf vind je soms ook vacatures die nergens anders vermeld staan. 

 

5. Raadpleeg een intermediair

Een intermediair heeft als doel om de perfecte match te maken tussen (latent of actief) werkzoekenden en werkgevers die vacatures hebben openstaan. Als werkzoekende kan je daar dankbaar gebruik van maken. Zo beschikken wij over een groot netwerk van potentiële werkgevers. Omdat wij weten wat er speelt bij deze organisaties is het eenvoudiger een functie te vinden die past bij jouw wensen. Wij helpen je graag verder!