Blog over Interim Professional

Aan de slag als interim Professional: dit zijn de 4 voordelen

Binnen de woningcorporatie bestaan er veel kansen. Zeker voor professionals die willen blijven groeien. Ben jij ook een ervaren professional binnen de Woningcorporatie sector en op zoek naar afwisseling van opdrachten met de zekerheid van een baan? Ga dan aan de slag als Interim Professional.

Wat is interim?

Wanneer je als interim professional (IP’er) aan de slag gaat, vervul je voor een tijdelijke periode een bepaalde functie binnen een organisatie of bedrijf. Je staat dan onder (tijdelijk of vast) contract bij Continu Professionals. Je werkt aan verschillende opdrachten bij verschillende organisaties. Zo kan je de eerste zes maanden een opdracht hebben bij een groot corporate bedrijf, waarna je vervolgens 10 maanden bij een startup aan de slag gaat. Op die manier is je werk nooit saai: je hebt de flexibiliteit om te werken waar en wanneer je wilt.

Interimmer - Waarom werken als Interim Professional?

Continu Professionals staat voor groei. En wij groeien graag met jou mee. Heb jij de ambitie om een stap verder te zetten in jouw carrière? Ga dan als interim professional aan de slag. Belangrijk is natuurlijk om erachter te komen of dit bij jou past. Het brengt namelijk een andere manier van werken met zich mee. Zo ben je flexibel ingesteld, vind je het niet erg om regelmatig van werkomgeving te veranderen en kan je snel schakelen. Klinkt dat al wat voor jou? Onderstaand geven wij je vier voordelen om aan de slag te gaan als interim professional.

1. Vrijheid in jouw manier van werken

Natuurlijk werk je voor een opdrachtgever en heb je een bepaalde verantwoordelijkheid af te leggen. Je wilt een zo goed mogelijk resultaat opleveren. Het grote voordeel van werken als interimmer, is dat je zelf jouw manier van werken aanneemt. Je bent vrij in de structuur en werkflow. Die vrijheid zorgt ook weer voor een betere privé-werk balans. Daarnaast heb jij grip op jouw carrière. Samen met Continu Professionals vinden wij projecten voor jou die passen bij jouw ambities.

2. Je groeit snel in een korte tijd

Door als interim professional aan de slag te gaan, vervul je meerdere opdrachten in korte tijd. Je komt steeds met nieuwe bedrijven, mensen en werkwijzen in aanraking. Dat zorgt ervoor dat je in korte tijd snel ontwikkeld. Door die variatie aan werkzaamheden bouw je een sterke cv op. Daarnaast gelooft Continu Professional er in dat je als specialist nooit uitgeleerd bent. En daar horen opleidingen en trainingen bij. Daarom bieden wij een compleet opleidingstraject aan, op maat voor iedere fase van jouw carrière.

3. Je bouwt aan jouw netwerk

Je leert in korte tijd veel uiteenlopende bedrijven kennen. Bij elke nieuwe opdracht leer je weer nieuwe mensen kennen. Je krijgt een kijkje in de keuken en bouwt op die manier een groot netwerk op. Daarnaast kom je bij Continu Professionals in contact met andere IP´ers. Je kan dan samen met je interim collega´s sparren en wie weet kan je elkaar ergens bij helpen. Iets waar je de rest van je carrière iets aan hebt.

4. Een frisse blik: je staart je niet blind

Omdat je het bedrijf waar je start nog niet kent, begin jij met een frisse blik op de opdracht. Je neemt het bedrijf op een kritische manier onder de loep. Met jouw frisse blik is een verbeterslag al snel gemaakt. Je staart je daardoor niet blind op hoe het bedrijf of de situatie is.

 
Samenwerken met Continu Professionals - werken als interim professional

Bij Continu Professionals hoor jij gewoon bij het team van collega's. Je werkt namelijk niet vóór ons, maar mèt ons. Geïnteresseerd? Kom dan in contact met één van onze adviseurs. Meer weten over werken bij woningcorporaties of ga direct opzoek naar woningcorporatie vacatures.