Blog over cv opmaken

Hoe maak je een goed CV? Lees hier onze tips en tops voor een killer CV!

Als intermediair zien wij dagelijks honderden CV’s voorbij komen. Een goed CV maken hoeft niet moeilijk te zijn, bekijk hieronder onze tips en tops. Het zal je zeker wat eyeopeners opleveren.

Algemeen

Top: Voeg een foto toe en geef een korte omschrijving van wie je bent of wat je competenties zijn. Slechts twee regels zijn al voldoende. Vermijd hierbij algemene woorden zoals: spontaan, sociaal, eerlijk, spin in het web of behulpzaam.

Tip : Stuur geen standaard cv dat niet aangepast is aan de functie waarop je solliciteert. Maak één algemene versie, die je vervolgens als basis inzet voor je aangepaste cv’s.

Hobby’s

Top: Hobby’s kunnen veel zeggen over je persoonlijkheid. Ben je een verdediger op het voetbalveld? Vermeld dat dan en verwijs ernaar in je sollicitatiebrief. Het geeft namelijk aan dat je een teamplayer bent met lef en doorzettingsvermogen.

Tip: Je hobby’s uitbeelden in foto’s van jezelf is wat te enthousiast. Ook de hobby ‘bier drinken’ raden we sterk aan om weg te laten.


Werkervaring

Top: Bij het kopje werkervaring plaats je: functie, bedrijf, werkzaamheden. Dit mag puntsgewijs, zonder volzinnen en zonder in te gaan op je afgeronde projecten. Vermeld de meest recente eerst en benoem hierbij zowel de maand als het jaar (apr 2018 - jun 2019). Je kunt ook bepaalde werkzaamheden vet of dikgedrukt maken als ze relevant zijn voor de functie. Verwijs hier vervolgens naar in je brief.

Tip: Een absolute no go: geen werkzaamheden toevoegen. Een functie bij bedrijf A ziet er soms anders uit dan bij bedrijf B. Vermeld daarom altijd je werkzaamheden. Het is echter niet relevant om je typecursus of al je werkgereedschap te benoemen. Less = more!


Automatiseringskennis

Top: Geef aan in welke mate je over automatiseringskennis beschikt door bolletjes van 1 tot en met 5 of een schaal van 1 tot 5 toe te voegen.

Tip: Overdrijf niet in je automatiseringskennis. De kans is groot dat je spoedig door de mand valt.


Design

Top: Houd het overzichtelijk en maak er geen speeltuin van. Zorg voor beknopte informatie met alleen relevante werkervaring. Een klein beetje cliché maar zeer cruciaal.

Tip: Elke regel voorzien van een ander lettertype en kleur leidt af en kies in ieder geval niet voor het lettertype Comic Sans.

 

Heb je moeite met het mooi opmaken van je CV? Gebruik dan onze gratis CV-tool. Hiermee maak je eenvoudig een mooi CV!