Blog over detachering

Gedetacheerd - De voor(oor)delen van het werken via een detacheringsbureau

Werken via een detacheringsbureau brengt vele voordelen met zich mee, zowel voor werknemers als voor werkgevers. Toch bestaan er nog vaak vooroordelen over detacheringsbureaus. Maar hoe zit het nou echt? Onze adviseur, Thom, neemt je mee in de wereld van detacheren en legt je uit hoe het er bij Continu Professionals aan toe gaat.

Detacheringsovereenkomst

“Ik heb geen zekerheid van een vast contract”
De doelstelling van Continu Professionals is om een brug te slaan tussen jou en je nieuwe werkgever. De intentie is hierbij dat jij na de detacheringsperiode de vaste kern van die organisatie gaat versterken. Dat is bij alle partijen bekend en de insteek van de gehele procedure. Het zoeken naar een tijdelijke baan behoort overigens ook tot de mogelijkheden, maar de meeste bemiddelingen leiden tot een (uiteindelijk) vast dienstverband bij de betreffende opdrachtgever. Voor zowel een tijdelijk als vast dienstverband kun je dus bij ons terecht.

Detachering salaris

“Ik lever salaris in”
Dit is helaas een hardnekkig vooroordeel. Vaak komt het voort uit de gedachte dat zowel de werkgever als jij voor onze diensten betaalt. Ons bestaansrecht is grotendeels te danken aan het feit dat wij over een groot gespecialiseerd relatienetwerk van opdrachtgevers beschikken. Deze opdrachtgevers schakelen ons in en zijn bereid te betalen voor onze dienstverlening. Let op, het is wettelijk verboden om de werkzoekende kosten in rekening te brengen voor een bemiddeling. Kom je dit ooit tegen, maak daar dan melding van.

Een lager salaris krijgen dan collega’s die rechtstreeks in dienst zijn is juridisch ook niet mogelijk, vanwege de inlenersbeloning die wij hanteren. Sterker nog, de kans is groot dat je zelfs voor een hoger salaris tekent dan wanneer je zelf solliciteert. Simpelweg omdat onderhandelen over arbeidsvoorwaarden onderdeel van ons vak is en wij je daar graag bij helpen.

Na detachering in dienst bij opdrachtgever

“Ik werk alleen maar met verschillende projecten”
Via detachering kun je eerst een bepaalde, vooraf vastgestelde periode wennen aan een bedrijf. En andersom natuurlijk. Gedurende deze tijd heb je een contract bij ons. Bij het naderen van het einde van dit contract is het mogelijk dat je in dienst treedt bij de opdrachtgever. Het is ook mogelijk dat je bij ons in dienst blijft na afloop van de opdracht en we een nieuwe opdracht voor je zoeken. Als je ervan houdt om opdrachten bij verschillende opdrachtgevers uit te voeren, dan kun je zelfs een vast dienstverband bij ons krijgen en één van onze interim professionals worden.

 

Meer voor(oor)delen werken via detacheringsbureau Continu Professionals

“Ik ben maar een nummer”
Voordat we ons uitgebreide netwerk binnen de bouw, infra, techniek, supply chain en publieke sector voor je gaan inzetten gaat onze aandacht eerst naar jou toe. We starten met een prettige, informele kennismaking. Een prettig gesprek over jouw ambities, wensen en persoonlijke situatie, om je écht verder te kunnen helpen in je carrière. Jouw adviseur stelt daarna een persoonlijk profiel op. Met dat profiel selecteren we alle werkgevers waar jij iedere ochtend met een glimlach naartoe zou gaan. Vinden we die baan voor jou? Dan blijven we in contact. Wij ondersteunen jou niet alleen met de sollicitatieprocedure, maar tijdens iedere fase van de carrière.

“Detacheerders kennen mijn vaardigheden niet”
Bij Continu werk je samen met een vast contactpersoon, die voor jou op zoek gaat naar een nieuwe baan. Onze adviseurs kennen jouw vakgebied en de markt in jouw regio. Daarom heb je het meeste contact met de specialist die jou het beste kan helpen. Jouw adviseur zal vervolgens met alle relevante collega’s samenwerken in het waarmaken van jouw ambities. Al onze adviseurs krijgen inhoudelijke training over het werkveld, zodat ze jouw wereld goed begrijpen.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check onze vacatures of kom in contact met één van onze adviseurs. Zij helpen je graag met groeien in jouw carrière.  

BELUISTER DE PODCAST OVER DE VOOROORDELEN VAN DETACHEREN

Tim en Maarten vertellen!

 

 

Podcast luisteren