Blog over het kopen van een huis

Kan je een huis kopen met een detacheringscontract?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En twijfel je of dit het juiste moment is omdat je ook op zoek bent naar een nieuwe woning? Of werk je momenteel via een detacheerder en heb je dat ene droomhuis gezien? Dan is het goed om te weten of je ook met een detacheringscontract een huis kunt kopen. Wij vertellen je hoe dit werkt. 

 

Werkgeversverklaring & intentieverklaring  

Een belangrijk onderdeel voor het aanvragen van een hypotheek is zekerheid van werk. Daarom vraagt een bank altijd naar de intentie van jouw werkgever. Tenminste, wanneer je geen vast contract hebt. Die kun jij aanleveren in de vorm van een werkgeversverklaring en een intentieverklaring.  

Een intentieverklaring houdt in dat jouw werkgever van plan is jou in vaste dienst te nemen. Dat moet dan wel direct aansluitend zijn op het aflopen van je huidige tijdelijke contract. Je werkgever mag je daarna dus niet eerst nog een tijdelijk contract geven. Is de opdrachtgever van plan om jou aan de vaste kern van het bedrijf toe te voegen? Dan geven ze jou ongetwijfeld die intentieverklaring.  

Vanuit Continu Professionals stellen we voor jou een werkgeversverklaring op. De werkgeversverklaring is een document waarin onder andere je inkomen en dienstverband staan weergegeven. Het is dus een weergave van je inkomenssituatie. In sommige gevallen krijg je ook vanuit ons een intentieverklaring.  

 

Vergelijk hypotheekverstrekkers 

Wist je dat sommige hypotheekverstrekkers een uitgebreidere screening hebben dan andere? En dat de ene hypotheekverstrekker flexibeler is dan de andere? Het loont daarom zeker om te vergelijken. Een hypotheek aanvragen op basis van een detacheringscontract kan altijd, maar hoe banken hiermee omgaan verschilt wel van elkaar.  

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Check onze vacatures of kom in contact met één van onze adviseurs. Zij helpen je graag met groeien in jouw carrière.