Blog over sollicitatiegesprek

Gouden tips voor je sollicitatiegesprek

Als je gaat solliciteren, wil je natuurlijk dat de keuze op jou valt. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar? Enkel en alleen vertrouwen op je kennis, ervaring en competenties kan voldoende zijn. Maar wij hebben in al die jaren als intermediair heel wat kandidaten positief eruit zien springen. Hoe zij dat deden? Wij vertellen je het graag in de onderstaande 9 gouden tips. Lees snel verder.

Sollicitatiegesprek tips - wat je wel en niet moet doen

Ieder sollicitatiegesprek is uniek, dat staat voorop. Daarom is er geen magische mix waardoor jij die baan altijd zal scoren. Maar we hebben hieronder wel de 9 gouden tips voor jou verzameld, waarmee jouw kansen aanzienlijk zullen verbeteren. Welke was voor jou het meest nuttig?

Do's en don’ts sollicitatiegesprek

 

  1. Pak een voorsprong met je CV en LinkedIn-profiel

Sollicitanten die op papier eruit springen, beginnen hun gesprek vaak al met een voorsprong. Zorg daarom dat jouw LinkedIn profiel en CV compleet en aantrekkelijk zijn. Vergeet vooral niet te melden wat je ambities zijn en wat jij te bieden hebt.

Ben je daarnaast bewust van wat je allemaal wel en niet deelt op social media als Facebook, Twitter en Instagram. Wat is de eerste indruk die jij maakt op een vreemde? Reken maar dat je gesprekspartner dit online checkt wanneer jij solliciteert.

  1. Bereid je goed voor

Wat zou jij ervan vinden als iemand bij jouw bedrijf komt solliciteren en diegene weet niet wat het bedrijf überhaupt doet? Niet zo best toch? Zorg daarom dat je goed bent voorbereid. Bestudeer de website. Kijk met wat voor projecten het bedrijf bezig is. Laat merken dat je je verdiept hebt in de vacature en de functie. En als je toch bezig bent, bereid jezelf dan gelijk voor op alle vragen die je kunt verwachten. En bedenk van tevoren hoe je zult reageren op een vraag die rauw op je dak valt. Een vraag die je improvisatietalent en flexibiliteit op de proef stelt, dat zijn de leukste.

  1. Zorg voor een goede eerste indruk

Een goede eerste indruk kan je maar 1 keer maken. Bedenk dat jouw gesprekspartner waarschijnlijk in enkele seconden al een positief (of twijfelachtig) beeld van jou heeft gevormd. Vaak onbewust. Let dus op je kledingkeuze en je uiterlijke verzorging. Kom stipt op tijd. En vergeet vooral je glimlach niet :)

  1. Maak je meerwaarde duidelijk

Deze tip geldt voor alle situaties waarin je iets (of jezelf) aan het ‘verkopen’ bent. Stel jezelf de vraag: Wat kom ik brengen? Als werkgever wil je weten wat een sollicitant te bieden heeft. Vraag je dus af welke kwaliteiten jij als geen ander beheerst. Maak je meerwaarde duidelijk. Welke kennis, kunde of ervaring is momenteel gewenst binnen jouw vakgebied? Leg daar de nadruk op.

  1. Weet wat je wilt

Deze vraag ga je vrijwel gegarandeerd krijgen. Waarom wil je hier werken? En toch gebeurt het te vaak dat sollicitanten zich laten verrassen en geen antwoord hebben. Werkgevers horen graag waarom je juist bij hen wilt komen werken en wat je ambities zijn. Zorg dus dat je weet wat je wilt. Vertel waar je passie ligt, in welke richting je jezelf wilt ontwikkelen en waarom je dat bij dit bedrijf wilt doen. Weten wat je zoekt, maakt het daarnaast voor alle partijen makkelijker om te bepalen of er een match is.

  1. Luister goed

Mensen ervaren een gesprek vaak als prettig, wanneer ze het gevoel hebben gehad dat er naar ze geluisterd wordt. Luisteren naar een monoloog zorgt voor minder betrokkenheid dan het beantwoorden van vragen. De kans is daarom groot dat jouw gesprekspartner tijdens een sollicitatiegesprek met alle liefde vertelt over het bedrijf en wat ze allemaal doen daar. Focus als sollicitant dus niet alleen op je eigen verhaal, luister ook aandachtig naar je gesprekspartner. Laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent.

  1. Denk aan je houding en je uitstraling

Je attitude telt net zo goed mee als de antwoorden die je geeft tijdens een sollicitatiegesprek. Kom jij enthousiast over? Laat merken dat je gretig bent en zin hebt in de nieuwe uitdaging. Gretig zijn betekent oogcontact zoeken, rechtop zitten en enthousiasme tonen door te glimlachen. Jouw lichaamshouding vertelt altijd de waarheid, ook als jij de zaken iets mooier probeert te maken. Vertellen dat je echt een open en benaderbaar persoon bent, terwijl je met je armen over elkaar achterovergeleund in je stoel zit? Dat gelooft niemand natuurlijk.

  1. Ben eerlijk en blijf jezelf

We horen regelmatig terug van werkgevers dat sollicitanten geneigd zijn om sociaal wenselijke antwoorden te geven. Heel begrijpelijk, maar maak niet die fout. Daar kijken werkgevers dwars doorheen. Durf je gerust kwetsbaar op te stellen. Ben je ergens minder sterk in? Benoem dat gewoon, maar probeer er wel een positieve draai aan te geven. Heb je bijvoorbeeld bepaalde kennis niet in huis? Zeg dat je er graag in wilt investeren door een cursus te volgen. Neem van ons aan, ze zullen je hierdoor alleen maar meer waarderen.

  1. Vertel wat je doet naast je werk

Vertel gerust over zaken die ogenschijnlijk niets met je werk te maken hebben, maar wel iets zeggen over je drive, competenties en persoonlijkheid. Loop je bijvoorbeeld marathons? Dan heb je in elk geval doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline. Schaak je graag? Dan zit het wel goed met jouw oplossingsgerichte en strategische vermogen. Zorg dat je deze vraag goed voorbereid, want heel veel werkgevers stellen hem aan sollicitanten.

Sollicitatiegesprek tips en trucs

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek? Bovenstaande tips kunnen je zeker helpen. Met een goede voorbereiding van je sollicitatiegesprek vergroot je wel je kansen aanzienlijk. Veel succes!