Blog over meer werkplezier én productiviteit

Zo beleef je meer werkplezier én verhoog je jouw productiviteit

Werkplezier betekent dat je met veel plezier en uit jezelf doet wat er gedaan moet worden. Je haalt energie uit jouw werkzaamheden. Je voelt je betrokken bij het werk dat je doet. Wanneer je gemotiveerd bent en met plezier naar je werk gaat, ben je eerder bereid om een stapje extra te zetten voor het bedrijf. Je krijgt een beter gevoel over jezelf en je hebt het idee dat je meer aan kan. Doe daarom je voordeel met onderstaande tips en vergroot het plezier in je werk.  

Maak de baan die jij wilt: start met jobcrafting 

Jobcrafting houdt in dat je aan je huidige baan sleutelt om deze beter aan te laten sluiten op je persoonlijke behoeftes. Doe onderzoek en overleg of het werk anders te verdelen is, zodat het voor jou weer interessant wordt. Hoe kun jij het beste uit jezelf halen en bijvoorbeeld meer betekenis geven aan je werk? Met kleine aanpassingen is al veel te bereiken. Zo krijg je al snel meer energie uit je werk 

 

Stop energie in je collega’s 

Door goed teamwork heb je het gevoel ergens bij te horen. Dit geeft meer energie om het werk uit te voeren. Ga daarom in contact met je collega’s. Lunch samen met ze, maak een praatje bij de (online) koffieautomaat en begroet ze in de gangen. Toon hierbij oprechte interesse en vraag bijvoorbeeld hoe hun weekend was. Fijne werkrelaties dragen bij aan een goede werksfeer en hebben invloed op hoe jij elke ochtend naar je werk gaat. 

   

Vier je successen 

Wanneer je iets hebt afgemaakt of behaald, is het vanzelfsprekend om zo snel mogelijk naar je volgende taak te gaan. Je hebt namelijk nog genoeg te doen. Maar sta eens even stil bij de successen die je hebt behaald. Blik terug op wat er allemaal wel en niet goed is gegaan. Dit zorgt voor een gezonde dosis inspiratie en motivatie. 

 

Benieuwd of wij jou kunnen helpen? Neem contact met op met één van onze adviseurs of check onze vacatures