Blog over type persoonlijkheden

Wat voor een type collega ben jij?

Werkgevers en professionals kun je indelen in verschillende types met elk zo z’n unieke eigenschappen. We hebben een lijst gemaakt met soorten collega’s die vaak op de werkvloer voorkomen. In welk type herken jij jezelf het meest?

Hello Work Podcast #6 De 4 verschillende type collega's

Maarten & Tim bespreken met elkaar de vier verschillende type collega's. Hoe werk je samen met elkaar en hoe ga je om met deze vier verschillende types? Luister het in onze podcastaflevering. 

De daadkrachtige collega

Jij als daadkrachtige collega bent de aanpakker van het team. Deadlines zijn je drijfveer. Kosten wat het kost zorg jij dat je werkzaamheden op tijd klaar zijn. Daarbij ga je geen uitdaging uit de weg. Dat resulteert in kwalitatief werk én tevreden klanten!

 

De invloedrijke collega

Jij brengt altijd gezelligheid mee. Zelfs op maandag ben jij de vrolijkste van het stel. Als de ’invloedrijke collega’ weet je tegenslagen op het werk om te buigen naar kansen. Met de kennis en ervaring die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd, ben je voor velen een rots in de branding. Met jouw charme weet jij anderen te overtuigen.  

 

De stabiele collega

Jij werkt graag via een plan en wilt duidelijkheid binnen jouw werkzaamheden. Je wilt weten waar je aan toe bent. Daarnaast ben je ontzettend zorgzaam. De mens staat altijd voorop en is belangrijker dan de taak die uitgevoerd moet worden. Ook al stroomt je agenda over, je staat te allen tijde klaar om hulp te bieden bij andermans problemen. Door jouw behulpzame instelling, passen uitvoerende taken het beste bij jou.

 

Consciëntieuze collega

Jouw brein is 24/7 aan het werk. Je komt met goede ideeën op de gekste momenten. Of het nu tijdens die meeting, de lunch of voor het slapen gaan is. Jij hebt altijd wel een vraag en zoekt graag alles tot in de puntjes uit. Je bent voortdurend bezig om processen nog efficiënter te laten verlopen. En daar heeft de hele afdeling baat bij!