Blog over de juiste keuze maken in je carrière

Waarom werk je eigenlijk?

Denk je daar wel eens over na, waarom je eigenlijk werkt? We hebben allemaal zo onze eigen redenen om te werken. Wat zijn die van jou? Als je de juiste keuzes wilt maken in je carrière, dan is dit een geweldige hulpvraag. Altijd goed om even bij stil te staan dus. Lees snel verder.>

Waarom werken mensen eigenlijk?

Grofweg zijn er vier veel voorkomende redenen om te werken. Hieronder lichten we deze vier;redenen voor je toe. Welk antwoord past bij jou en welke conclusies verbind jij daaraan?

Ik werk voor het geld

Geld is zeer belangrijk, dat mag duidelijk zijn. Je hoort als werknemer de financiële waardering te krijgen die je verdient. Maar werk jij momenteel echt alleen voor het geld? Dan zit je zeer waarschijnlijk niet op je plek.

Je interesse en motivatie vasthouden is erg moeilijk als je alleen voor een salaris werkt. Salaris komt maar één keer per maand. Werkplezier vrijwel elke dag. Doe jezelf dus een plezier en ga voor een baan die meer biedt dan alleen een goed salaris. Wij helpen je daar graag bij.

Ik werk voor het sociale aspect

Veel mensen vinden het vooral belangrijk dat ze leuke collega's hebben. En laten we eerlijk zijn: dat is ook belangrijk. Dit zijn mensen waar je een groot deel van je tijd mee optrekt. Samen successen behalen geeft veel energie.

Besef wel dat die leuke collega’s ook een belemmering kunnen zijn voor je carrière als je er te veel aan hecht. Zijn je collega’s de reden dat je nog werkt waar je nu werkt? Of zijn ze vooral mooi meegenomen? Denk daar eens over na.

Ik haal mijn motivatie uit mijn werk zelf

Vind jij het belangrijk dat je werk inhoudelijk zo interessant en uitdagend is, dat je er eindeloos over wilt leren? Welk werk of vakgebied is dat dan voor jou? Misschien is het antwoord voor jou kristalhelder. Ben je er nog niet helemaal uit? Ga in dat geval op onderzoek uit. Tip: praat eens met één van onze adviseurs! Die weten welke vragen ze jou moeten stellen om achter jouw drijfveren te komen.

Ik wil me continu blijven ontwikkelen

Wellicht is voor jou het vakgebied niet zozeer wat telt, maar wil je vooral jezelf blijven ontwikkelen. Nieuwe leerervaringen geven jou energie. In dat geval werk je idealiter in een dynamische organisatie waar je volop de ruimte krijgt om te leren en nieuwe dingen te ondernemen. Hoe zit dat met jouw huidige werkomgeving? Krijg je die ruimte nu of ziet jouw dag er altijd hetzelfde uit?

Welke conclusies trek jij?

En, bij welke van deze redenen om te werken voelde jij de meeste herkenning?

Weten waarom je werkt, helpt je bij het maken van de juiste carrièrekeuzes. Denk er daarom eens over na, op een rustig moment voor jezelf. Even afstand nemen en met een ander perspectief kijken naar je carrière werkt vaak verfrissend.

Neem het heft in eigen handen en zorg dat je dagelijks met een glimlach naar het werk gaat en tevreden weer thuiskomt.