Blog over de juiste keuze maken in je carrière

Waarom werk je eigenlijk?

Zeg eens eerlijk. Waarom werk je eigenlijk? Als je de juiste keuzes wilt maken in je carrière, dan is dit een geweldige hulpvraag. Grofweg zijn er 4 antwoorden mogelijk. Welk antwoord past bij jou en welke conclusies kun je daaraan verbinden?

Ik werk voor het geld

Geld is superbelangrijk. Je hoort beslist de financiële waardering te krijgen die je verdient. Maar als je momenteel echt alleen voor het geld werkt, dan zit je duidelijk niet op je plek. Je interesse en motivatie vasthouden, is erg moeilijk als je alleen voor een salaris werkt. Doe jezelf in dat geval een plezier: ga voor een baan die meer biedt dan alleen een goed salaris. Wij helpen je daar graag bij.

Ik werk voor het sociale aspect

Veel mensen vinden het vooral belangrijk dat ze leuke collega’s hebben. En laten we eerlijk zijn: dat is ook belangrijk. Samen successen behalen geeft veel energie. Besef wel dat die leuke collega’s ook een belemmering kunnen zijn voor je carrière als je er te veel aan hecht. Zijn je collega’s de reden dat je nog werkt waar je nu werkt? Of zijn ze vooral mooi meegenomen? Denk er eens over na.

Ik haal mijn motivatie uit mijn werk zelf

Vind jij het belangrijk dat je werk inhoudelijk zo interessant en uitdagend is, dat je er eindeloos over wilt leren? Welk werk of vakgebied is dat dan voor jou? Misschien is het antwoord voor jou kristalhelder. Ben je er nog niet helemaal uit? Ga in dat geval op onderzoek uit. Tip: praat eens met een van onze adviseurs!

Ik wil me continu blijven ontwikkelen

Wellicht is voor jou het vakgebied niet zozeer wat telt, maar wil je vooral jezelf blijven ontwikkelen. Nieuwe leerervaringen geven jou energie. In dat geval werk je idealiter in een dynamische organisatie waar je volop de ruimte krijgt om te leren en nieuwe dingen te ondernemen. Zeg eens eerlijk: krijg je die ruimte momenteel of ziet jouw dag er altijd hetzelfde uit?

Welke conclusies trek jij?

Weten waarom je werkt, helpt je bij het maken van de juiste carrièrekeuzes. Denk er deze zomer eens over na, terwijl lekker in je hangmat ligt. Even afstand nemen en met een ander perspectief kijken naar je carrière werkt vaak verfrissend.