Blog over thuiswerken

Thuiswerken en mentale gezondheid

Naast de fysieke gezondheid is je mentale gezondheid net zo belangrijk. Door corona is ons dagelijks leven flink veranderd. Je routine is wellicht ver te zoeken door het thuiswerken. We geven je graag een aantal tips om het thuiswerken goed vol te houden:

  1. Routine

Begin de dag zoals je altijd doet. Zet je wekker, sta op en volg je dagelijkse routine. Probeer op een vast tijdstip te beginnen met werken. En eindig dus ook op een vast tijdstip. Maak een goede werkplanning, stel doelen voor de dag en probeer je daar zoveel mogelijk aan te houden.

  1. Pauzes

Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ieder uur een wekker te zetten en de wekker buiten grijpafstand te plaatsen. Dit dwingt je om op te staan en van houding te veranderen. Neem dan gelijk even een moment om een korte pauze te houden van een paar minuten. Loop even rond, ga wat te drinken halen of haal een frisse neus. 

  1. Afwisseling

Het afwisselen van concentratietaken en andere activiteiten helpt om een goede balans te houden.

  1. Ontspanning

Ga in je pauze iets ontspannends doen. Grijp dat moment aan om ook echt even van je scherm weg te gaan. Maak ’s morgens al je lunch klaar zodat je daar in de middagpauze geen tijd aan kwijt bent. Dan heb je in de pauze tijd om te lunchen en een rondje te wandelen.  

  1. Contact

Houd contact met je collega’s en leidinggevende: maak afspraken over wat er precies van je wordt verwacht. Geef aan je leidinggevende aan of je knelpunten ervaart in je werk. Zorg ook voor persoonlijk contact met collega’s: organiseer bijvoorbeeld een online koffiemomentje of een vrijdagmiddagborrel.

Meer tips over het thuiswerken

Wil je nog meer tips lezen over thuiswerken? We hebben de laatste weken meerdere tips gedeeld over thuiswerken. Bekijk ze hieronder: