Blog over thuiswerken

Thuiswerken, zo richt je jouw thuiswerkplek in

Thuiswerken biedt veel voordelen, zoals flexibiliteit en geen reistijd. Toch zijn er uitdagingen. Wij bieden praktische tips voor een gezonde en efficiënte thuiswerkervaring, waaronder het balanceren van werk en privé, het inrichten van een thuiskantoor en het toepassen van kleurenpsychologie. 

 

Hybride werken, hoe omgaan met de valkuilen van thuiswerken 

  • Laat je niet afleiden 

Houd een dagelijkse routine aan, stel realistische doelen en werk binnen vaste tijden om afleiding te minimaliseren. Dit helpt je om geconcentreerd en efficiënt te werken, wat essentieel is voor jouw thuiswerksucces. lees ook ons time management blog of hoe je beter kan priortiteren.

  • Werken met kinderen thuis 

Combineer je werktijd met gezinsmomenten, zoals gezamenlijke maaltijden. Creëer speel- en werkregels en reserveer een speelwerkplek voor je kinderen thuis. Dit helpt om een balans te vinden tussen werk en gezin. Kunnen je kinderen al een klusje in huis doen? Stimuleer ze door je te helpen in het huishouden of een huiswerkopdracht en geef ze daar een beloning voor. 

  • Werk en privé lopen door elkaar 

Als je thuiswerkt, dan haal je letterlijk je werk binnen in je privéleven. Hoe hou je dan werk en privé nog gescheiden?
Heb je voor jezelf bepaald binnen welke uren je werkt? Besteed deze dan ook echt aan je werk. Dus geen huishoudelijke taken, even vlug een boodschap doen of met dat leuke spelletje op je telefoon bezig zijn. Richt ook een specifieke werkplek in en zoek balans tussen werk- en privétijd.
 Lees meer over werk en prive balans.

 

Jouw thuiswerkplek, thuiskantoor of werkkamer

  • Creëer een prettige werkplek 

Zorg voor een praktisch en comfortabel ingerichte werkplek. Houd je werkspullen georganiseerd en binnen handbereik en kies voor een ergonomische bureaustoel om lichamelijke klachten te voorkomen. 

  • Gebruik kleurenpsychologie 

Kies kleuren die een positief effect hebben op je stemming en productiviteit. Blauw kan stress verminderen, rood kan de concentratie verhogen en groen bevordert creativiteit. Deze kleuren kunnen je thuiswerkervaring aanzienlijk verbeteren. 

 

 

 

Thuiswerkplek inrichten

  • Stoel- en tafelhoogte 

Stem de hoogte van je stoel en tafel op elkaar af. Je ellebogen moeten comfortabel op of net boven tafelhoogte rusten en je voeten stevig op de grond. Pas indien nodig je stoel aan voor de optimale werkhouding. 

  • Zitten afwisselen met staan 

Integreer staand werken in je routine. Creëer bijvoorbeeld een staande werkplek of maak gebruik van de gelegenheid om te bewegen tijdens telefoongesprekken. Dit bevordert niet alleen je fysieke gezondheid, maar kan ook je mentale scherpte verbeteren. 

Thuiswerken heeft vele voordelen en zeker ook valkuilen. Met deze tips haal jij het maximale eruit.