Blog over het verbeteren van jezelf en je carrière

Hoe geef jij jouw carrière een boost?

Wil je meer uit je carrière halen? Wil je jezelf steeds verbeteren en meer waarde toevoegen aan het bedrijf waarin je werkt? Dan is het misschien tijd voor een carrièreboost. Wij geven je even 4 tips om je loopbaan te verbeteren! 

Hello Work Podcast #8 Groeien in je carrière en daarbuiten

Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen in je carrière maar ook op persoonlijk vlak? Maarten en Tim gaan met elkaar in gesprek over wat groei volgens hen betekent, waarom het zo belangrijk is maar ook wat jij kunt doen om de volgende stap te zetten.

1. Ontwikkel een growth mindset 

Er bestaat een fixed en een growth mindset. Wanneer jij een fixed mindset hebt, focus je vooral op wat je al kan en blijf je in jouw comfortzone. Je blijft daardoor vaak stilstaan in je ontwikkeling. Wat is dan een growth mindset? Bij deze mindset durf je nieuwe uitdagingen aan te gaan en vind je het niet erg om fouten te maken.  

Je creëert een growth mindset door uitdagingen te zien als experimenten. Zo vind je het niet erg om fouten te maken. Juist door fouten te maken, leer je en sta je dus open voor nieuwe dingen. Stilstaan is geen optie in een wereld die elke dag verandert, dus pak die kans. 

 

2. Investeer in netwerken 

Ga naar netwerkevents, lunch eens met een andere collega of volg een seminar. Ook in je privéleven kan jij jouw bestaande netwerk uitbreiden en onderhouden op bijvoorbeeld verjaardagsfeesten. Door te investeren in jouw netwerk, word jij zichtbaar voor de juiste mensen. Je creëert jouw eigen team aan mensen die elkaar helpen en adviseren. Jouw netwerk biedt een perfecte plek om tot nieuwe ideeën te komen.  

 

3. Blijf jezelf ontwikkelen 

Wil jij specialist worden? Dan moet je jezelf blijven ontwikkelen. Welke werkzaamheden vind je leuk om te doen? En welke kwaliteiten worden er gevraagd op de arbeidsmarkt? Combineer die twee, ga een cursus volgen en boost die carrière. Ook tijdens je carrière kan je heel wat opleidingen volgen. Van avondonderwijs tot interne trainingen. Bespreek dus zeker met je werkgever wat er mogelijk is.  

 

4. Stel realistische doelen 

Kleine stappen hebben op lange termijn een groot effect. Door kleine stappen te zetten, ervaar je steeds kleine overwinningen en dat geeft je een positief gevoel. Door dit positieve gevoel blijf je gemotiveerd om voor het grotere doel te gaan. Schrijf daarom op wat je wil bereiken en hoe je dat wil doen. Gebruik hiervoor 1 A4. Wees realistisch, hak elke doelstelling op in kleine doelen en vier die overwinningen. 

 

Door bovenstaande tips op te volgen zul je zien dat jouw loopbaan een boost krijgt. Dit is het moment om ervoor te gaan.