Blog over dresscode

Dresscode met tropische temperaturen

Wat doe je aan als het tropisch warm is? Je wilt er natuurlijk representatief uitzien maar niet smeltend van je bureaustoel afglijden. Elke branche heeft zo zijn of haar eigen (ongeschreven) richtlijnen als het gaat om kleding naar het werk. Lees onze tips zodat je deze tropische hitte doorkomt in stijl!

 

Vaak gelden er ongeschreven regels als het gaat om kledingvoorschriften. Werk je in een informele sfeer, dan is het niet erg om te kiezen voor een casual uitstraling. Dit kan een t-shirt zijn, een korte broek of sandalen. Bij een corporate omgeving gaan ze vaak toch net wat strenger om met de kledingvoorschriften. Met onderstaande tips zorg je dat je op een zomerdag altijd de juiste keuze maakt.  

Draag laagjes 

Buiten is het tropisch warm, binnen staat de airco op standje vriespunt. Dan is het handig om met laagjes te werken. Neem bijvoorbeeld een blazer of een luchtige jas mee. Deze trek je makkelijk weer aan en uit als je van buiten naar binnen gaat, en andersom.

Lichte kleuren 

Waar je in de winter voor donkere kleuren gaat, kies je bij tropische temperaturen voor lichte kleuren. Lichte kleuren, zoals wit en beige, zijn goede opties omdat ze minder zon absorberen dan donkere kleuren. Vermijd daarom zwarte kleding. Donkere kleding vangt het licht op en geeft je een warmer gevoel bij warm weer. Belangrijk: als je witte kleding draagt, zorg er voor dat de stof zwaar genoeg is zodat het niet doorschijnt.

Kies voor comfortabele schoenen

Veel mensen hebben last van opgezwollen voeten bij warm weer. Voorkom dit door schoenen te dragen die comfortabel zijn en niet knellen. Zoek schoenen met zolen die gemaakt zijn van ademende materialen zoals canvas of katoen. Vermijd schoenen die gemaakt zijn van niet-ademend materiaal zoals leer, rubber, of andere kunstmatige materialen.

Kies voor loszittende kleding

Vermijd strakke kleding. Hoe losser de kleding, hoe koeler bij warm weer. Dit helpt jou om een laagje lucht te creëren tussen jouw huid en je kleding.

Bij twijfel: vraag het na

Elk bedrijf heeft zijn eigen beleid ten aanzien van kledingvoorschriften. Bij sommigen moet je een uniform aan, bij anderen is casual volledig geaccepteerd en staan ze T-shirts en slippers toe. Als je je ooit afvraagt of een kledingstuk acceptabel is of niet, vraag het dan gewoon.