Blog over werken in de zomer

Vijf voordelen van doorwerken in de zomermaanden

Het is weer zover: de meeste collega’s vertrekken in de zomermaanden voor een paar weken naar de Spaanse zon of de Franse kust. Op kantoor wordt het steeds rustiger. Het voelt dan al snel alsof jij de enige bent die geen zomervakantie heeft opgenomen. Maar wist je dat er juist vele voordelen zitten aan het doorwerken in de zomermaanden? We delen er vijf met je.  

 

Ontspannen naar werk reizen 

Het is heerlijk rustig op de weg. Je kan vaak lekker doorkarren. Ook in het openbaar vervoer is het rustiger dan normaal. De meeste mensen die jij tegenkomt in de trein of bus, zijn vaak de mensen die er die dag op uit gaan. Geeft toch net een andere sfeer dan de hectiek die er normaal is.  

 

Jouw productiviteit neemt toe 

Geen last van meetings die zijn ingepland en collega’s die jou afleiden. Wanneer de meesten op vakantie zijn, blijf jij ongestoord jouw werk uitvoeren. Je bent gefocust aan het werk. Heb je toch behoefte om te socializen? Benader dan die ene collega die ook in de zomervakantie is achtergebleven op kantoor. Op die manier schep je meteen een band met collega’s die je normaal niet spreekt.

 

Je werkt alles weg wat is blijven liggen  

Iedereen heeft wel zo’n lijst waar taken op staan die je al een hele tijd wilt of moet doen. Deze taken hebben vaak niet voldoende prioriteit om direct op te pakken, dus stel je ze uit. Nu jij niet afgeleid wordt door e-mails, belletjes of meetings, werk jij die achterstaligheden weg.  

 

Je hebt meer energie 

Het is een stuk eerder licht waardoor je ’s ochtends makkelijker je bed uit komt. Daarnaast zorgen de zomerse zonnestralen voor meer vitamine D. Die optelsom zorgt voor meer energie op jouw werkdag. Kies er voor om eerder te beginnen zodat jij nog meer tijd over hebt om te genieten van een zomerse avond.  

 

Jij investeert in jezelf 

Nu al jouw collega’s aan het zwembad in de Spaanse zon aan het vertoeven zijn, heb jij de ruimte om eens wat andere werkzaamheden te proberen. Het is een mooie kans om jouw kennis te verbreden of juist te verdiepen. Deze periode is ook perfect om gebruik te maken van cursussen of het volgen van trainingen zodat jij jezelf blijft uitdagen.  

 

Dus geniet van jouw zomer, ook als jij gewoon aan het werk bent!