Jaaroverzicht 2023

Top 5 best gelezen blogs 2023

2023 was een bewogen jaar waarbij we alle professionals en werkgevers uit technisch Nederland hebben voorzien van tips ter ondersteuning van de groei ambities. Benieuwd naar welke blogs het afgelopen jaar het best gelezen werden? Wij hebben een top 5 voor je samengesteld. 

 

Top 5 best gelezen blogs | Professionals

1. Nooit meer last van zenuwen

Ken je dat? Je hebt een sollicitatiegesprek, presentatie of belangrijke meeting. En daar zijn ze ineens. Zenuwen. De spanning in je lijf neemt toe. En je hartslag bonkt in je keel. Kon je die zenuwen maar uitschakelen… Goed nieuws, dat kan!

2. Vragen tijdens het sollicitatiegesprek: dit kan je verwachten

Een ding weet je zeker, je gaat vragen krijgen. En wij vertellen je ook al ongeveer welke vragen dit zullen zijn. Daarnaast is de kans vrij groot dat je zelf de gelegenheid krijgt om vragen te stellen tijdens het sollicitatiegesprek. Een ideale gelegenheid om goed voorbereid het gesprek aan te gaan dus. Hoe je dat doet, vertellen wij je graag. 

3. Zo ga je om met dominante collega's

Hoe ga je nu slim om met dominante collega’s? Vooropgesteld, dominante mensen heb je in verschillende gradaties. Misschien ben je zelf op momenten ook behoorlijk dominant. Dat hoeft geen probleem te zijn. Is het wel een probleem? Volg dan deze 4 tips.

4. Meer zelfvertrouwen krijgen op je werk? De 10 beste tips

Zelfvertrouwen is een van de belangrijkste eigenschappen om vooruit te komen in het (werkende) leven. Of je nu de directeur bent of stagiair, zonder zelfvertrouwen wordt het heel moeilijk om je potentieel te benutten. Maar hoe krijg je meer zelfvertrouwen? Wij helpen je!  

5. Leer 'nee' zeggen met deze 10 handige tips

Het is soms best lastig om op je werk ‘nee’ te zeggen. Daarom zeg je vaker ‘ja’ dan je lief is. Tegen een project waar je eigenlijk geen tijd voor hebt of tegen een avond overwerken terwijl je zo uit keek naar een beetje quality time voor jezelf. Maar er is goed nieuws: je kunt leren om ‘nee’ te zeggen zonder schuldgevoel! En wij helpen je daarbij.

Benieuwd naar meer blogs? Bekijk hier het overzicht.

 

Top 5 best gelezen blogs | Werkgevers

1. Zo schrijf je een waardevolle referentie

Stel, een voormalig werknemer nodigt je uit tot het schrijven van een referentie. Een verantwoordelijke taak. Want zo’n referentie maakt de zoektocht naar een nieuwe baan voor je (voormalige) medewerker een stuk gemakkelijker. Wij geven je 5 handvatten voor het geven van een waardevolle referentie.

2. Het tweede sollicitatiegesprek voeren als werkgever: zo doe je dat!

Je bent eruit. Je weet welke drie kandidaten je gaat uitnodigen voor een tweede sollicitatiegesprek. Na deze ronde hak je de knoop definitief door. Maar hoe steek je zo’n tweede gesprek succesvol in? Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe zorg je ervoor dat je na afloop de juiste keuze maakt? 

3. 5 vragen die je moet stellen aan een sollicitant

Wil je de juiste kandidaat vinden voor het invullen van je vacature? Stel dan de juiste vragen! Waarschijnlijk heb je al een lijstje met goede vragen paraat. Maar wij leggen uit waarom je de volgende 5 vragen absoluut moet stellen tijdens een sollicitatiegesprek. 

4. Hoe trek je de gewilde young professionals aan?

Generatie Z, de jongste generatie op de arbeidsmarkt, brengt nieuwe perspectieven en unieke talenten met zich mee. Om deze getalenteerde en technisch onderlegde generatie aan te trekken en te behouden, is het belangrijk om te begrijpen wat hen motiveert en inspireert. In deze blog delen we vijf waardevolle tips om jouw organisatie aantrekkelijk te maken voor Generatie Z en om een succesvolle samenwerking te bevorderen. 

5. Hoe motiveer je medewerkers? Pas deze vijf motivatietechnieken toe!

Met goed gemotiveerde medewerkers presteert ieder team beter. Daarom is het belangrijk om te weten wat jij als leidinggevende eraan kan doen om jouw medewerkers te motiveren. We helpen je verder op weg met vijf praktische motivatietechnieken. 

Benieuwd naar meer blogs? Bekijk hier het overzicht.