Blog over introverte collega's

8 redenen waarom introverte collega’s goud waard zijn

Ze zijn stiller dan hun extraverte collega’s. Ze staan minder op de voorgrond dan hun extraverte collega’s. Maar dat maakt ze niet minder sympathiek of waardevol. Integendeel, introverte professionals hebben eigenschappen waarvoor je alleen maar een diepe buiging kunt maken. Hier zijn 8 redenen waarom introverte techneuten goud waard zijn.

1. Introverte techneuten hebben geen spotlights nodig om te kunnen schitteren

Introverte mensen treden niet graag op de voorgrond. Liever laten zij hun werk spreken. Daar ligt hun talent. Daar blinken ze in uit.

2. Introverte techneuten kiezen hun woorden zorgvuldig
Introverte mensen zijn meer denkers dan praters. Ook over hun woorden denken ze zorgvuldig na. Ze flappen er nooit zomaar wat uit. Luister dus goed naar wat ze te zeggen hebben. Meestal hebben ze een punt.

3. Introverte techneuten houden van diepgang
Over koetjes en kalfjes praten vinden ze maar niets. Te oppervlakkig. Liever gaan ze de diepte in over een onderwerp.

4. Introverte techneuten kunnen goed zelfstandig werken
Het is onzin dat introverte mensen niet van gezelschap houden. Maar op hun werk zijn ze nu eenmaal op hun best als ze in alle rust hun ideeën kunnen uitbroeden.

5. Introverte techneuten zijn goede leidinggevenden omdat ze goed luisteren
Luisteren is een tweede natuur voor introverte mensen. Daarom doen ze het vaak goed als leidinggevende. Ideeën van anderen nemen ze serieus. Ook zullen ze medewerkers altijd respectvol behandelen.

6. Introverte techneuten blinken uit in observeren, analyseren en reflecteren
Daarom nemen ze doorgaans verstandig beslissingen. Op ondoordachte of risicovolle acties zul je ze nooit betrappen.

7. Introverte techneuten kunnen helemaal opgaan in hun werk
Focus houden is een van de sterke punten van introverte techneuten. Eenmaal bezig met een project, laten ze zich niet zo makkelijk afleiden. Aan de buitenkant lijkt het soms dat introverte mensen in hun eigen wereldje leven. In werkelijkheid zijn ze met hun volle aandacht aan het werk.

8. Introverte techneuten praten super bevlogen over hun vakgebied
Smalltalk is niet zo aan ze besteed. Maar praten over hun vakgebied? Dan gaan de ogen twinkelen en zijn ze niet te stoppen. De passie die ze dan laten zien, werkt enorm aanstekelijk.

En daarom zijn introverte collega’s goud waard.